play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Health

Waarom je niet voor de tv in slaap moet vallen

today27 mei 2024 17

Achtergrond
share close

Waarom je niet voor de tv in slaap moet vallen

Aan het eind van de dag is er niets verleidelijker dan op de bank ploffen en een film of serie kijken. Maar probeer niet na een kwartier in slaap te vallen, want uit onderzoek via Marie Claire blijkt dat dit alleen bij mannen op gezondheidsproblemen kan duiden.

Alleen bij mannen?

Ja, je leest het goed: de effecten van dit onderzoek zijn niet bij vrouwen gesignaleerd. Dus als jij een vriend, broer of vader hebt die vaak in slaap valt tijdens een avondje Netflixen of Videoland kijken, lees dan verder.

Onderzoek

In het onderzoek werden de bloeddruk en de bedtijden van 2.400 mensen onderzocht. Hieruit bleek dat mannen die ’s avonds al moe waren en in slaap vielen voor de televisie, vaak een (te) hoge bloeddruk hebben.

Eerder naar bed

Mannen met een te hoge bloeddruk doken gemiddeld achttien minuten eerder onder de wol dan mannen met een gezonde bloeddruk. Ook was de kwaliteit van de slaap minder goed bij mannen met een hogere bloeddruk. Bij vrouwen was dit niet het geval!

Dit betekent niet meteen dat wanneer jouw mannelijke gezelschap weer eens in slaap valt tijdens jullie lievelingsserie, hij een te hoge bloeddruk heeft. Misschien is hij gewoon heel moe na een lange dag werken. Maar je kunt het altijd checken. Better safe than sorry!

Geschreven door Remco De Reus

Rate it
0%