Health

Tips om makkelijker in slaap te vallen!

today25 maart 2024 23

Achtergrond
share close

Tips om makkelijker in slaap te vallen!

Heel moe zijn, maar niet in slaap komen. Herken jij het probleem? Niet kunnen slapen is heel vervelend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Met de volgende tips val jij sneller in slaap.

“Ik kan maar niet slapen”. Dat is iets waar je het liefst zo weinig mogelijk aan denkt. De hele nacht wakker liggen, verschrikkelijk. Inmiddels ben jij echt wanhopig op zoek naar tips. Wij snappen je voorkomen, dus hier een paar tips.

1. Even uit bed

Als je maar niet kunt slapen, dan is misschien uit bed gaan wel even een goed idee. Kruip dan pas weer in bed als je wel moe bent. Dit is eigenlijk een manier van jezelf resetten. Je gaat opnieuw naar bed en daardoor is de kans groter dat je nu wel slapen kan. Voor je gevoel ben je dan al uren wakker en heb je je gedachten even kunnen verzetten. Probeer het vooral eens.

2. Rustig blijven

Jij moet de volgende ochtend optijd op je werk zijn. Je ziet alleen in de nacht echt ieder uur voorbijgaan. Slapen wordt hem niet. Jij krijgt al spontaan paniek, want je weet nu dat je maar vijf uur slaap hebt. Oh nee! Toch moet je juist niet in de paniek modus schieten. Blijf vooral rustig. Zodra jij aan leuke dingen denkt en rustig blijft, val je sneller in slaap dan als jij in de paniekstand staat. Je lichaam maakt dan juist meer cortisol aan.

3. De juiste temperatuur

Lig jij in bed en heb je het nog wel eens warm? De kans is groot dat jij hierdoor wakker ligt. Maar wat is nou de perfecte slaapkamer temperatuur? 18 graden! Is het in jouw kamer warmer? Doe dan vooral het raam open. Een koele kamer zorgt er namelijk ovor dat je makkelijker kan slapen. Dit is nou net hetgeen wat we willen.

4. Muziek luisteren

Een muziekje luisteren. Dit zorgt voor afleiding. Zo denk je aan andere dingen dan aan het wakker blijven liggen. Nu maar hopen dat jij gewoon als een blok in slaap valt.

5. Ontspanningsoefeningen

Een beetje ontspanning kunnen we allemaal wel gebruiken. Maar heb jij wel ooit al wel eens ontspanningsoefeningen gedaan? Zoek vooral eens op internet welke er allemaal zijn. Wij kunnen je vertellen, een heleboel. Je wordt automatisch zen en valt vanzelf een keer in slaap. Ideaal toch?

6. Geboren slaper

Houd goed in je achterhoofd dat jij een geboren slaper bent. Je lichaam is gemaakt om te slapen en kan dit prima zonder enige hulp. Soms is het goed om even een handje te helpen, door bijvoorbeeld dat ene kopje koffie te laten staan. Denk vooral een keer aan die ene nacht dat je meteen in slaap viel. Wat heb je toen gedaan? Waarschijnlijk niks, want te veel nadenken gaat juist niet helpen.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%