play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Health

Op deze leeftijd wordt afvallen steeds lastiger

today24 januari 2024 29

Achtergrond
share close

Op deze leeftijd wordt afvallen steeds lastiger

Niemand moét afvallen, maar het is ook niet erg als jij wel wat strakker in je vel wil komen. Het kan zijn dat je op je voeding let, of weer wat regelmatiger naar de sportschool gaat. Toch is afvallen best een lastige opgave. En naarmate je ouder wordt, wordt het alleen maar moeilijker.

Stofwisseling
Veel vrouwen kunnen erover meepraten: waar je in je tienerjaren nog alles kon eten zonder een grammetje aan te komen, is het nu wel anders. Je stofwisseling is namelijk trager dan toen. Je kunt sporten tot je een ons weegt en zoveel op je eten letten als je wil, het gaat nou eenmaal niet meer zo makkelijk als voorheen. Herkenbaar? De schuld kunnen we leggen bij je leeftijd.
Als je de veertig bent gepasseerd, kan het net wat lastiger zijn

Afvallen na je veertigste, hoe doe je dat?

Minder calorieën
Vanaf je 25e zou je het al moeilijker krijgen, aangezien je lichaam vanaf deze leeftijd zo’n 200 calorieën minder nodig zou hebben per dag. Blijf je dus eten als voorheen, dan neem je structureel te veel calorieën tot je. Vanaf je 30e neemt je spiermassa langzaam maar zeker af en dit zet zich vervolgens om in vet. Ook hierdoor heb je minder calorieën nodig.
Afvallen kun je op veel verschillende manier doen. Je kunt bijvoorbeeld je voedingspatroon aanpassen en daarbij meer gaan bewegen. Maar soms heb je er ook behoefte aan om het hele proces wat gemakkelijker te maken. Je kunt het afvallen dan met speciale producten ondersteunen.

Nog moeilijker
Rond je 50e, zou het weer een beetje moeilijker worden. Je lichaam zou dan nog zo’n 250 calorieën minder nodig hebben. In deze levensfase heeft dat vooral te maken met je hormoonhuishouding die dan veel verandert. Er wordt minder testosteron en oestrogeen aangemaakt en dat merk je aan je stofwisseling.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%