play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Health

Nieuwe sensatie; Doe de 12-3-30 workout

today2 augustus 2023 26

Achtergrond
share close

Nieuwe sensatie; Doe de 12-3-30

Nog op zoek naar een cardio-workout maar heb je geen zin in de crosstrainer of die vermoeiende stairmaster? Say no more! De 12-3-30 methode is een wandel-workout die je gegarandeerd wilt proberen.

De 12-3-30 workout is een grote hit op TikTok. Deze manier van sporten is in het leven geroepen door influencer Lauren Giraldo die er maar liefst 12 kilo mee af viel. Het houdt in dat je de loopband op een helling van 12% instelt en een snelheid van 4,5 km p/u (3 miles p/u). Je moet dan flink doorstappen, maar niet rennen. Dit doe je 30 minuten lang. Omdat de helling vrij hoog staat, is het een pittig half uurtje waarbij je zowel cardio als kracht combineert.
Wie denkt dat het krachthonk alleen voor mannen bedoeld is, heeft het goed mis. Hoewel cardiotraining zeker helpt om af te vallen, is een combinatie van beide het allerbeste voor je lijf. En ook al denken mannen vaak de baas te zijn in de gym, we kunnen af en toe ook wat nuttigs van ze […]

Loopband

Aan Good Morning America vertelt Lauren dat ze de workout “ontdekte” toen ze op zoek was naar een manier om te sporten dat zowel motiverend als goed vol te houden was. “Ik was op een sport-dieptepunt beland en vond de sportschool altijd intimiderend. Ik wilde iets bedenken wat goed werkte voor mij en waar ik enthousiast van werd om het vol te houden”, vertelt ze. “Ik speelde wat met de instellingen van de loopband en kwam tot de conclusie dat de 12-3-30 combinatie een uitdaging was, maar ook leuk bleef.”
De hashtag #12330 heeft inmiddels meer dan 81 miljoen views op TikTok. Lauren denk dat het zo succesvol is geworden, omdat het zo simpel is. “Er wordt mensen altijd verteld dat ze uren in de sportschool moeten doorbrengen om resultaat te zien, maar het leven is al druk genoeg. Ik denk dat een moment voor jezelf, voor mij was dat 30 minuten op de loopband, al genoeg is.”

Tips van een sport expert

Ondanks dat Lauren de workout vijf keer per week doet, laat sport expert Dr. Dennis Cardone aan Today weten dat je het rustig moet opbouwen. “Geef je lichaam tussendoor ook dagen rust om te herstellen”, raadt hij aan. Want ondanks dat je alleen moet lopen, is het wel degelijk een hele zware workout. Verder wil hij dat mensen zich realiseren dat wandelen op een loopband een flinke aanslag op je lichaam kan hebben als je het niet goed doet. “Je gebruikt met een helling je onderrug, je knieën, je hamstrings, je achillespezen…”, zegt hij. “Als je een helling toevoegt aan je workout is het belangrijk om dat geleidelijk te doen om blessures te voorkomen.” Tot slot raadt hij aan om de workout af te wisselen met andere sporten. “Als je dag in dag uit hetzelfde doet, vraag je om blessures.”

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%