play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Health

Mensen zijn gemaakt om hard te lopen!

today20 december 2023 50

Achtergrond
share close

Mensen zijn gemaakt om hard te lopen!

Veel experts denken dat het menselijke lichaam door de evolutie uitermate geschikt is voor het rennen van lange afstanden. De vorm van onze heupen en voeten, de lengte van onze benen, onze schokabsorberende wervelschijven en het feit dat we kunnen zweten, stellen ons in staat kilometer na kilometer hard te lopen.

Zelfs van 30 minuten hardlopen verbetert het humeur van iemand met een depressie al.
Een half uurtje op de hardloopband is genoeg om het humeur te verbeteren van mensen met een depressie, blijkt uit onderzoek dat is gepubliceerd in het tijdschrift van The American College of Sports Medicine. Ook deelnemers die een wandeltempo aanhielden zagen hun humeur verbeteren.
Dat toont aan dat bewegen onafhankelijk van hoe hard je gaat, positieve effecten heeft. Ook uit vele eerdere onderzoeken is al gebleken dat hardlopen en andere vormen van bewegen je humeur kunnen verbeteren en een depressie kunnen bestrijden.
Het zal geen verrassing zijn dat hardlopen goed is voor zowel ons lichaam als ons brein.
Veel experts zien sporten als een soort wondermedicijn. Hardlopen is als makkelijk uit te voeren cardio-activiteit een van de meest eenvoudige manieren om te profiteren van de belangrijkste gezondheidsvoordelen die sporten biedt.

Hardlopen verbetert de aerobe conditie en is daarom erg goed voor je hart en bloedvaten. Daarnaast verbrand je calorieën en versterk je je spieren. Ook zijn er veel voordelen voor je mentale gezondheid.
Het kan heel moeilijk zijn te wennen aan hardlopen als je het al lang niet hebt gedaan of helemaal nooit. Maar als je lichaam en brein er eenmaal op zijn ingesteld kan hardlopen heerlijk en meditatief zijn en een gevoel van vrijheid geven.
Dit zijn de belangrijkste voordelen voor je lichaam en brein van regelmatig hardlopen.

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%