play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Health

Hoeveel vitamine D heb je nodig? Zo herken je vitamine D tekort.

today27 november 2023 39

Achtergrond
share close

Hoeveel vitamine D heb je nodig? Zo herken je vitamine D tekort!

We weten dat zonlicht een belangrijke bron van vitamine D is. Een logische vraag is dus of je minder, of zelfs te weinig, vitamine D aanmaakt in de herfst en winter. Wij zetten de symptomen van een vitamine D-tekort op een rijtje.

In de winter doen we vaak niets liever dan binnen op de bank onder een dekentje liggen. Buiten komen met dat koude weer? Bah, nee daar moeten we niet aan denken! Maar, het heeft een reden dat je in de zomer bakken energie hebt en in de winter amper de energie hebt om je huis uit te gaan! En die reden ligt ‘m in het naar buiten gaan: in de winter minstens 15 minuten per dag buiten te komen zorgt al voor voldoende vitamine D.

Tekort voorkomen

Vitamine D wordt onder invloed van zonlicht door je lichaam zelf aangemaakt, maar helaas worden we in de winter maar weinig blootgesteld aan zonlicht. Het is daarom in de winter aan te raden om supplementen te gebruiken. Kies dan voor vitamine D3 met een dosering van 10 mcg; dit is beter opneembaar. Je kunt natuurlijk ook vitamine D uit voeding halen; eet dan het liefste vette vis. Om een tekort te voorkomen is het nemen van supplementen echter wel het beste.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%