play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Health

Hoe slecht is het om elke dag te douchen?

today12 december 2023 39

Achtergrond
share close

Hoe slecht is het om elke dag te douchen?

Terwijl veel mensen het beschouwen als onhygiënisch om niet dagelijks te douchen, beweren anderen juist dat het verstandiger is om niet elke dag onder de douche te stappen. De meningen lopen dus erg uiteen. Maar wat komt er uit de feiten naar boven? Is het nou wél of níét verstandig om iedere dag te douchen? Wij geven je antwoord!

Nadelen dagelijks warm douchen

Elke dag douchen kent meerdere nadelen. Zo beschadigt het de natuurlijke beschermlaag van goede bacteriën op de huid. Het warme water zorgt er namelijk voor dat de bovenste huidlaag uitdroogt, waardoor het voor slechte bacteriën gemakkelijker is om de huid binnen te dringen. Door dagelijks een warme douche te nemen loop je niet alleen het risico op huidproblemen, ook zorgt deze overdreven hygiënische leefstijl voor een slecht immuunsysteem. Daarnaast wordt het haar, door het elke dag te wassen, veel sneller vet. Dermatologen raden daarom aan om niet elke dag warm te douchen, naast dat het natuurlijk vervelend is voor jezelf.

Het is misschien voor de hand liggende informatie en onnodig om te benoemen, maar het is nóg onverstandiger om heet te douchen. Dit maakt niet alleen de kans op huidproblemen nog groter, ook beschadigt het de natuurlijke beschermlaag van de huid nog meer.

Voordelen dagelijks koud douchen

Douche jij met koud water? Dan is het geen probleem om dagelijks te douchen. Koud water biedt namelijk juist veel voordelen. Zo vermindert het niet alleen spierpijn, ook zorgt het voor een voorspoediger herstel van de spieren, verbeterde bloedcirculatie, versterkt immuunsysteem, verbeterde mentale gezondheid en een verbeterde huid en haar.

Wél elke dag reinigen

Het is begrijpelijk dat jij bijvoorbeeld na een drukke, fysieke dag graag even onder de douche stapt. Toch is dit niet altijd nodig. Het is vaak ook een mogelijkheid om in plaats van te douchen, even een washandje te gebruiken. Zo hoef je niet elke dag te douchen, maar blijf je jezelf wel elke dag reinigen. Wat sowieso verstandig is om te doen. Want op plekken waar zweet vrijkomt is het niet alleen hygiënisch, ook is het prettig om dit elke dag te reinigen.
Door wat vaker een washandje te gebruiken én maximaal twee of drie keer per week te douchen, verbruik je ook nog eens veel minder water. Een win-winsituatie dus!

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%