play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Health

Hoe lang duurt het voor je weer fit bent nadat je lang niet hebt gesport?

today15 augustus 2023 29

Achtergrond
share close

Hoe lang duurt het voor je weer fit bent als je lang niet hebt gesport

Het hangt af van verschillende factoren hoe lang het duurt om weer fit te worden nadat je een tijdje niet hebt gesport. Volgens een artikel op Holistik.nl, duurt het doorgaans met workouts van gemiddelde intensiteit zo’n 10 tot 14 dagen om de helft van je fitheid weer terug te krijgen.

Na deze eerste periode kun je langzaam weer wat intensere trainingen toevoegen in je routine, maar het is belangrijk om goed naar je lichaam te luisteren. Als je het opbouwen overhaast, ben je voor je het weet weer klaar voor je volgende break. Fit worden na een pauze duurt dus in ieder geval minder lang dan fit worden als je net begint met sporten.
Er zijn veel oefeningen die je kunt doen als beginner. Hier zijn enkele voorbeelden van oefeningen die je thuis kunt doen zonder apparatuur:

• Bear Crawl:

Het laat geen spier ongetraind met speciale aandacht voor je schouders en buikspieren.

• Squat Jump:

Een oude favoriet om die benen te trainen en je hartslag te verhogen1. Je traint hiermee je quads en bilspieren, maar zorg er wel voor dat je je hielen naar beneden houdt wanneer je squat om te voorkomen dat je kuiten alle aandacht krijgen

• Press up:

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%