play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Health

Hoe je lichaam per uur in je slaap herstelt!

today8 februari 2024 41 1

Achtergrond
share close

Hoe je lichaam per uur in je slaap herstel!

Ziektes kunnen zich laten zien, doordat je last krijgt van bepaalde organen in hun hoogste activiteit. Aan de organen zit volgens de Chinezen ook nog een emotie gekoppeld, waardoor de tijd waarop je wakker wordt iets kan zeggen over zowel je mentale als je emotionele gezondheid.
Good morning!

Tussen 23.00 en 01.00 uur
Deze twee uur is de tijd van de galblaas. Als je dus niet kan slapen binnen dit tijdsbestek, kan dat betekenen dat je galblaas je vertelt dat je bijvoorbeeld minder vet voedsel moet eten, of niet zoveel koffie of alcohol moet drinken. De emotie in dit stadium is bitterheid. Als je last hebt van slapeloosheid in deze periode zou het kunnen dat je te veel oordeelt over jezelf of anderen.

Tussen 01.00 en 03.00 uur
Dit is de tijd van de lever. Als je in deze periode wakker wordt, kan het zijn dat er iets aan de hand is met je lever. De bijkomende emotie: woede of frustratie. Heb je die dag ruzie gehad met je partner of met die ene vervelende collega van het werk? Dan kan het dat je daardoor wakker wordt.

Tussen 03.00 en 05.00 uur
Word je altijd midden in de nacht wakker? Dan kan het zijn dat je ergens verdrietig om bent, zoals het overlijden van een familielid of een recente break-up. Deze twee uur zijn volgens de Chinese biologische klok namelijk de tijd van het verdriet. Naast de tijd van het verdriet staan je longen deze twee uur centraal.

Tussen 05.00 en 07.00 uur
Deze twee uur maakt je dikke darm overuren. Als je vaak wakker wordt tussen 5 en 7 uur, kan het zijn dat er iets mis is met je spijsvertering. Walging is de emotie die bij dit orgaan hoort. Het kan dus ook dat je bijvoorbeeld ontevreden bent met wat je doet in het dagelijks leven. Probeer ervoor te zorgen dat je een fijne ochtendroutine hebt en dat je iets doet waardoor je zin krijgt in de dag.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%