play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Health

Eten van Chocolade kan hardlopers helpen!

today10 juli 2023 17

Achtergrond
share close

Eten van Chocolade kan hardlopers helpen!

Dol op hardlopen en geniet je er wekelijks van om een rondje de deur uit te gaan? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het blijkt dat het dagelijks eten van chocola fanatieke hardlopers op een goede manier kan ondersteunen tijdens hun sportprestaties.

Gezonde voedingsstoffen

Iemand die regelmatig hardloopt weet hoe belangrijk het is om dagelijks een gevarieerd eetpatroon erop na te houden. Met name alle gezonde voedingsstoffen binnenkrijgen is erg belangrijk. Ook al zou je het misschien niet verwachten, maar chocola bevat ook de gezonde voedingsstoffen die we tijdens het hardlopen zo hard nodig hebben.
Oxidatieve stress
Uit onderzoek van de Vrije Universiteit in Brussel is gebleken dat chocolade de oxidatieve stress die je lichaam krijgt door het uitvoeren van cardio aanzienlijk vermindert. Oxidatieve stress is een omschrijving voor het vrijkomen van radicalen in je lichaam. Deze komen vrij wanneer je een uur of langer achter elkaar gaat hardlopen. Tijdens het sporten komen er meer reactieve zuurverbindingen vrij dan je lichaam normaal gesproken aanmaakt. Het is niet schadelijk, maar wanneer dit te veel gebeurt kan het wel gevolgen voor je gezondheid hebben. Denk aan ontstekingen, gewrichtspijn en hart- en vaatziekten.
Van de 12-3-30-methode tot de Taylor Switft-workout: op TikTok delen users regelmatig nieuwe trainingen, maar een aantal van die workouts zijn toch wel behoorlijk pittig. Dat is dan ook een van de redenen waarom de run until-workout momenteel zo populair is.

Pure chocolade

Kort samengevat zijn de wetenschappers van de Belgische universiteit er nu dus achter gekomen dat het dagelijks eten van chocolade deze stress kan verminderen. Hier wordt wel gesproken over pure chocolade, want de antioxidanten in de cacao zorgen voor de bescherming tegen de stress in je lichaam. In de meest pure chocoladesoorten vinden we de meeste cacao terug. De onderzoekers raden aan om het niet bij één blokje te houden, maar gemiddeld 100 tot 200 gram chocolade te eten voor een goede gezondheid. Wij slaan direct wat repen pure chocolade in!

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%