play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

De eerste kersttips! Nog een paar dagen en het is weer Kerst!

today3 oktober 2023 42

Achtergrond
share close

De eerste kersttips! Nog een paar dagen en het is weer Kerst!

Jingle bells, jingle bells, jingle all the way! Heb jij ook zo’n zin om de kerstboom weer op te zetten? En kun je niet wachten om inkopen te doen voor Kerstmis? Je bent niet de enige. Er zijn ontzettend veel mensen in Nederland die staan te trappelen voor de feestdagen. Samenzijn met familie, lekker eten in een restaurant of thuis én natuurlijk je huis versieren.

Kerstversiering
Ieder jaar zijn er nieuwe versieringen en kerstlampjes in de (web)shops te vinden. Heb je zin in een extravagante kerst en wil je dit jaar echt eens een keer uitpakken met kerstverlichting? Dan zit je in de grootste online winkel op het gebied van kerstverlichting buiten helemaal goed. In dit artikel geven we je een paar tips die je wellicht goed kunt gebruiken bij het versieren van je casa.
Kerstverlichting buiten: lekker over the top met lampjes
In december hebben we de kortste dagen van het jaar, waardoor sommige dagen echt donker en kil zijn. Gelukkig zijn er allerlei lichtsnoeren en andere verlichte kerstversieringen te koop om die dagen iets lichter te maken. De laatste jaren lijkt het wel of veel Nederlanders meer uitpakken met kerstverlichting dan de jaren ervoor. Geef ze eens ongelijk, want hoe gezellig is zo’n verlichte woning tijdens deze donkere dagen? Lekker over de top uitpakken met kerstlampjes? Ga ervoor! Er is allerlei kerstverlichting voor buiten te koop waar je van alles mee kunt.

Tips en Weetjes
Wat dacht je bijvoorbeeld van sfeervolle gevelverlichting waarmee je de hele rand van de gevel verlicht? Of ga voor een figuur zoals een kerstboom of een sneeuwvlok die met lichtjes wordt uitgelicht. En wil je echt helemaal over de top gaan dan zijn gekleurde kerstlampjes van bijvoorbeeld Twinkly een must. De kleur van deze lampjes kun je helemaal aanpassen aan je eigen mood. Natuurlijk zijn ‘gewone’ snoeren met kerstverlichting ook aan te raden. Deze hang je in bosjes, struiken en bomen voor een gezellige kerstsfeer of leg je in de vensterbank voor extra sfeer.
Do it yourself met kerstversiering: kerstkransen en -takken
Kerstversiering zoals lichtsnoeren, gekleurde lampjes, lichtnetten, kerstfiguren en meer koop je gewoon online. Dat is ideaal, want dit soort producten zijn direct geschikt voor gebruik. Ga het liefst wel voor echte kwaliteit, zodat je er extra lang gebruik van kunt maken. Koop bijvoorbeeld lichtsnoeren die gemaakt zijn van rubberen kabels in plaats van PVC. Het zou zonde zijn om zulke versiering na één seizoen al weg te moeten gooien. Wat ook superleuk is om te doen is om zelf aan de slag te gaan met het maken van kerstversiering. Een soort do it yourself waarbij je bestaande producten met elkaar combineert.
Het is bijvoorbeeld heel eenvoudig om je eigen kersttakken of kerstkransen te maken. Heb je bijvoorbeeld een mooie volle kerstboom dan kun je er een tak van afhalen waarin je een snoer met lichtjes hangt. Spuit er een beetje nepsneeuw over en de tak is klaar om op te hangen in de tuin of boven de eettafel. Ook leuk: maak een magische kerstkrans van eucalyptus en lampjes. Dat ziet er niet alleen feestelijk uit, maar ruikt ook nog eens heel lekker. Zo’n krans staat supermooi aan de muur of aan een kast en kan ook gewoon aan een deur worden bevestigd. Hang de krans bijvoorbeeld aan je voordeur voor een extra warm welkom voor je familie en vrienden!

Ga voor een unieke en opvallende kerstboom dit jaar
Natuurlijk mag een mooie kerstboom niet ontbreken in december. Ook daar kun je flink mee uitpakken. Heb je bijvoorbeeld een of meerdere bomen in de tuin staan? Hang er een mooi lichtsnoer in en je hebt een echte outdoor kerstboom! De kans is ook heel groot dat je geen tuin of een heel klein tuintje hebt. In dat geval is het een aanrader om voor een kerstfiguur in de vorm van een kerstboom te gaan. Zo’n verlicht figuur hang je namelijk gewoon op aan een muur of bevestig je op een paal zodat het geheel extra opvalt. Dat ziet er net zo feestelijk uit als een echte boom!
Ben je creatief aangelegd en heb je zin om zelf een unieke kerstboom in elkaar te knutselen? Met meerdere kersttakken heb je bijvoorbeeld al een heel bijzonder boompje gemaakt. Je hangt er een lichtsnoer in en voilà! Ook kun je met dunne houten planken aan de slag gaan om een bijzondere kerstboom in elkaar te timmeren. Dit soort zelfgemaakte kerstbomen kun je ieder jaar weer gebruiken! En psst… wanneer je niet creatief bent, kun je natuurlijk gewoon een kunstkerstboom aanschaffen met een mooi lichtsnoer in de grootste online winkel in Nederland op het gebied van kerstverlichting buiten.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%