play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Health

Buikvet verliezen als 49-er en vrouw!

today24 mei 2023 32

Achtergrond
share close

Buikvet verliezen als 49-er en vrouw!

Als je eenmaal de 50 bent gepasseerd, is het niet zo eenvoudig om af te vallen zoals in je jongere jaren. Toen hing het gewicht niet om je middel als een overdreven aanhankelijk kind. Het is nu wat moeilijker om er vanaf te komen. En er zijn een paar hindernissen te nemen voordat dat kind blij is om van je gescheiden te zijn. Lees verder om erachter te komen wat de beste manieren zijn die je helpen bij buikvet kwijtraken voor 50plus.

Toen je schijnbaar van de ene op de andere dag midlife bereikte, kreeg je ooit platte buik een eigen leven. Ineens paste de peperdure spijkerbroek die je vorig seizoen in de uitverkoop kocht niet meer. In feite laat de weegschaal niet veel verschil zien, maar terwijl de magere spieren krimpen, neemt het lichaamsvet toe. Meestal rond je middel in wat we visceraal vet noemen.

Dit artikel gaat in op de vrouwelijke kant, maar er staan natuurlijk ook veel bruikbare tips in voor mannelijke 50plussers.

Welke oefeningen voor buikvet kwijtraken 50plus?
Het is belangrijk om een goede mix van aërobe activiteit en krachttraining op te nemen. Je aërobe activiteit kunnen oefeningen zijn die je leuk vindt. Probeer te wandelen, zwemmen, fietsen en hardlopen, daar moeten uitbarstingen van hoge intensiteit worden afgewisseld met lagere intensiteit. Krachttraining gaat over het zo moeilijk maken dat je er bijna moeite mee hebt. Als je voelt dat je niet wordt uitgerekt, zet dan een tandje bij. Dit zorgt ervoor dat je spieren sterk blijven en je metabolisme op gang komt.

Top 7 dingen om te doen:
Vermijd suiker
Beweeg meer
Til gewichten op
Slaap 7-8 uur
Stress verminderen
Eet gezonde volwaardige voeding
Intermitterend vasten
Welke voedingsmiddelen zijn het beste om buikvet kwijt te raken?
Welke voedingsmiddelen zijn het beste om buikvet kwijt te rakenDe beste voedingsmiddelen die je in jouw dieet kunt opnemen en die je helpen buikvet kwijtraken voor 50plus:

Plantaardige voeding zoals groenten, fruit, noten en zaden.
Magere eiwitten van goede kwaliteit of plantaardige eiwitten zoals linzen, peulvruchten en kikkererwten.
Gezonde vetten zoals olijfolie en avocado.
Veel oplosbare vezels, bijvoorbeeld: phsylliumschil, linzen, gemalen lijnzaad en spruitjes.
Onoplosbare vezels, bijvoorbeeld: bessen, spinazie, kokosnoot en erwten
Welke veranderingen vinden er plaats in je lichaam boven de 50?
De oestrogeenspiegels dalen en andere hormonen raken uit balans. Je eierstokken geven minder hormonen af en zijn minder goed in staat om je oestrogeen, progesteron en testosteron te reguleren. De dalende oestrogeenspiegels hebben op veel manieren een negatieve invloed op jouw gezondheid.

Om af te vallen is het belangrijk dat je doet wat je kunt om je hormonen in balans te brengen. Oestrogeen is het overheersende hormoon dat afneemt of in sommige gevallen. Als je oestrogeendominantie hebt, dan is het mogelijk te hoog. Door deze constante beweging kunnen ook andere hormoonspiegels uit balans raken.

Je verliest spiermassa
De daling van oestrogeen zorgt ervoor dat de spier- en botdichtheid afneemt. Natuurlijk betekent minder spiermassa meer gewichtstoename en meestal in de vorm van buikvet. Dit vet is meestal visceraal vet dat hormonen en chemicaliën afgeeft die ontstekingen en insulineresistentie kunnen verhogen. Dit is vaak een voorloper van problemen zoals diabetes.

Je hebt een tragere stofwisseling
Door de afname van oestrogeen en daarmee spier- en botmassa vertraagt je stofwisseling. Als gevolg daarvan wordt je lichaam minder efficiënt in het verbranden van vet en calorieën. Dit kan de weg vrijmaken voor insulineresistentie die ziekten zoals diabetes type 2 kunnen veroorzaken.

Het lijkt allemaal kommer en kwel, maar het betekent gewoon dat je de dingen anders moet doen. Met een meer specifieke focus op specifieke aspecten van je levensstijl.

Hoe buikvet kwijtraken als je 50plus bent
Het goede nieuws: uithongering en geseling in de sportschool werkt niet. Het slechte nieuws: helemaal niet sporten werkt ook niet. Misschien moet je ook wat overbodige calorieën uit je dagelijkse voeding schrappen.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%