play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

Werkgever moet minstens één 49-er uitnodigen voor sollicitatie

today15 januari 2023 22

Achtergrond
share close

Werkgever moet minstens één 49-er uitnodigen voor sollicitatie

Uitzendbureaus die voor opdrachtgevers op zoek gaan naar kandidaten voor een vacature, zouden daarbij minstens één 49-er moeten voordragen.
Die oproep doen brancheorganisaties van uitzendorganisaties ABU en NBBU bij de aftrap van de campagne ‘Open voor 49-ers’ van MKB-Nederland en uitkeringsorganisatie UWV.

De campagne loopt sinds 2014, maar krijgt maandag een nieuw vervolg met radiospotjes. ABU en NBBU hebben zich ook aangesloten bij de campagne.
Volgens de organisaties blijft aandacht voor de positie van 49-ers op de arbeidsmarkt hard nodig. “Wij vinden dat 49-ers de kans moeten krijgen hun kwaliteiten en capaciteiten in te zetten in de huidige arbeidsmarkt”, aldus Jurriën Koops, directeur van de ABU.

Van de oudere werkzoekenden die vanuit de WW weer aan de slag gaan, doet ongeveer 30 procent dat via een uitzendbureau of intermediair.
Uit onderzoek van UWV is gebleken dat de bereidheid onder uitzendbureaus om 49-ers te helpen groter is dan gemiddeld. Terwijl een derde van de bedrijven bereid is extra maatregelen te treffen om deze groep aan het werk te helpen, geldt dit voor zo’n 40 procent van de uitzendbureaus.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%