play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

Wat is de perfecte tijd om bij een sollicitatiegesprek te verschijnen?

today2 juli 2023 20

Achtergrond
share close

Wat is de perfecte tijd om op een sollicitatiegesprek te verschijnen?

Als je om 11:00 uur een sollicitatiegesprek hebt en je verschijnt om 10:59 uur op de bestemming, dan ben je in principe op tijd. Maar maak je er ook een feilloze indruk mee?
Dat je op tijd op je sollicitatiegesprek moet verschijnen is een gegeven. Maar hoeveel minuten van tevoren is nu de perfecte tijd? Want precies op tijd opdagen wekt wellicht de indruk dat je alles op het laatste moment doet. Amy Polefrone, CEO bij een groot bedrijf, vertelt aan Huffington Post dat je je het beste 10 tot 15 minuten van tevoren kunt melden bij je afspraak.

“Als je te vroeg bent, wordt degene die met jou een gesprek heeft nerveus en gaat diegene zich afvragen waarom je in hemelsnaam zo vroeg bent. Ook krijgt die persoon een opgejaagd gevoel”, zo verklaart Polefrone. Volgens haar is dit niet de eerste indruk die je wilt achterlaten. Carrière-expert Phylliss Hartman voegt eraan toe dat je op deze manier ook nog eens wanhopig over kunt komen. Ben je 10 tot 15 minuten te vroeg? Dan laat je zien dat je ready and eager bent op de juiste manier.
Sommigen gaan er opgewekt naartoe, maar de meeste mensen vinden het toch wel spannend om zichzelf ‘effe’ te verkopen tijdens een sollicitatiegesprek. Om het nét een tikkie minder spannend te maken, delen wij de veertig meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. De vragen Een goed begin is het halve werk.

Maar hoe zit dat met virtuele gesprekken?
Ook dan is er geen uitzondering op de regel. Met name eerste gesprekken vinden soms nog plaats via Zoom, Google Hangouts, Skype of Microsoft Teams. En ook als je een online job interview hebt, is het belangrijk om op tijd te komen.

“Er is geen excuus om te laat te komen, behalve als er een technische storing is”, stelt Hartman. “Soms denken mensen dat het een casual gesprek is. Maar je moet nadenken over wat je wilt overbrengen en duidelijk maken wat jij te bieden hebt.” Salarisonderhandelingscoach Josh Doody voegt daaraantoe dat je het beste vijf minuten van tevoren klaar moet zitten voor het gesprek. “Iemand moet niet denken dat ze op het laatste moment nog even een kop thee kunnen zetten.” Volgens de coach moet je vijf minuten van tevoren klaar zitten om op elk moment het inkomende gesprek te kunnen accepteren.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%