Nieuws

Waarom je voor het slapengaan geen wijn meer moet drinken!

today21 augustus 2023 38

Achtergrond
share close

Waarom het beter is om voor het slapengaan geen wijn te drinken

We kunnen allemaal genoeg situaties bedenken waarin we een flesje wijn willen ontkurken, maar we weten allemaal dat we maar met mate aan die impuls moeten toegeven. En een glaasje voor het slapengaan drinken? Dat kun je beter laten.

Uit onderzoek blijkt dat één op de twintig mensen iedere avond voor het slapengaan weleens een glas alcohol drinkt. En hoewel je misschien denkt dat je hierdoor sneller in slaap valt, is dit juist niet zo. Zware alcoholconsumptie zou namelijk de slaapkwaliteit verminderen en verhoogt daarnaast zelfs de slaperigheid de dag erna.

Wat je wel kunt drinken voor het slapengaan? Water, thee of iets anders zonder alcohol. Probeer na acht uur ‘s avonds geen wijn meer te drinken. Ook kan het verstandig zijn om na een bepaald tijdstip niets meer te eten. Hoewel een avondsnack op zijn tijd niet erg is, zijn diëtisten het erover eens dat het verstandig is om op een bepaald tijdstip te stoppen met eten. Hoe laat dat precies is, is echter lastiger vast te stellen. Natuurlijk heeft iedereen een ander ritme en een andere levensstijl, dus een universeel tijdstip is niet te geven. Diëtist Bethany Doerfler raadt aan om ervoor te zorgen dat je gedurende de nacht zo’n twaalf tot dertien uur vast. Osteopaat en diëtist Alexander Ford adviseert zijn patiënten om drie tot vier uur voor het slapengaan niets meer te eten, zodat je laatste maaltijd goed verteerd kan worden voordat je naar bed gaat.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%