play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

Vattenfall halveert vergoedingen voor energie uit zonnepanelen!

today27 juni 2023 29

Achtergrond
share close

Vattenfall halveert vergoedingen voor energie uit zonnepanelen!

Klanten van energieleverancier Vattenfall krijgen vanaf 1 augustus minder geld terug voor hun overtollige stroom uit zonne-energie. Het bedrijf verlaagt de zogeheten terugleververgoeding met ruim de helft, van een kleine 17 cent per kilowattuur naar net geen 8 cent. Reden hiervoor is dat energiebedrijven steeds vaker zelf moeten betalen om van opgewekte stroom af te komen, bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van De Telegraaf.

De verlaging geldt voor klanten met een standaard variabel contract. “Steeds meer huishoudens en bedrijven hebben zonnepanelen”, legt Vattenfall uit. “Als de zon schijnt, is het stroomaanbod nu vaak groter dan de vraag. De marktprijs van elektriciteit wordt op die momenten steeds vaker negatief. De huidige terugleververgoeding is veel hoger dan de werkelijke waarde van de teruggeleverde elektriciteit.”

Afgelopen najaar moest leverancier Eneco nog een verlaging van de terugleververgoeding van 0,56 euro per kilowattuur naar 0,09 euro schrappen voor mensen met een vast contract. Deze contracten mochten niet op deze manier worden aangepast, was de kritiek van de Consumentenbond.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%