play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

Toiletbezoek uitstellen slecht voor je darmen!

today22 november 2023 27

Achtergrond
share close

Toiletbezoek uitstellen slecht voor je darmen!

Toiletbezoek uitstellen kan een belangrijke reden zijn voor darmklachten. Wanneer je de aandrang tot stoelgang voelt, is het belangrijk om daarop te reageren. Als je de aandrang onderdrukt, kan de ontlasting harder worden en moeilijker te verteren. Dit kan leiden tot constipatie, buikpijn en andere darmklachten.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen toiletbezoek uitstellen. Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld ongemakkelijk om in het openbaar te poepen. Anderen zijn bang dat ze niet op tijd terug zullen zijn van het toilet, bijvoorbeeld als ze op een belangrijke afspraak zijn. Ook stress kan een rol spelen bij het uitstellen van toiletbezoek.
Als je last hebt van darmklachten, is het belangrijk om te proberen om toiletbezoek niet uit te stellen. Probeer regelmatig naar het toilet te gaan, ook al heb je geen aandrang. Als je het moeilijk vindt om op tijd naar het toilet te gaan, kun je proberen om je dag zo in te plannen dat je voldoende tijd hebt om naar het toilet te gaan.

Hier zijn enkele tips om toiletbezoek uit te stellen te voorkomen:
• Drink voldoende water. Water helpt om de ontlasting soepel te houden.
• Eet voldoende vezels. Vezels helpen om de ontlasting te verzachten en te bevorderen.
• Maak regelmatig tijd voor een toiletbezoek. Plan bijvoorbeeld elke dag een paar minuten in om naar het toilet te gaan.
• Probeer om stress te verminderen. Stress kan darmklachten verergeren.

Als je last hebt van aanhoudende darmklachten, is het belangrijk om een arts te raadplegen. De arts kan de oorzaak van de klachten achterhalen en je een behandeling voorschrijven.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%