play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

Start met hardlopen om fitheid te verhogen!

today26 februari 2023 52

Achtergrond
share close

Start met Hardlopen om fitheid te verhogen

Lukt het je niet meer om je elke keer weer voor de sportschool te motiveren? Ben je het binnen beuken op een apparaat tussen zwetende mensen helemaal zat? Dan is hardlopen misschien de sport voor jou. Vrij buiten zweven over het asfalt of bospaden op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Hardlopen brengt naast vrijheid ook een heleboel andere voordelen met zich mee. Als je wilt weten waar het allemaal goed voor is en wat voor winst je ermee kunt behalen, dan ben je hier aan het juiste adres.

Wat zijn de voordelen
Misschien is hardlopen niet gelijk het eerste waar je aan denkt als je over vrijheid praat. Toch is deze sport de ultieme vorm van vrij zijn. Een groot voordeel is dat je het overal kunt doen. Je hebt alleen een paar goede loopschoenen nodig en een omgeving die zich leent om buiten lekker te kunnen lopen. Als er wegen of paden zijn, dan kan dat al snel. Als je eenmaal geroken hebt aan deze vrijheid, heb je niks anders meer nodig dan de frisse wind door je haar en de geluiden van vogels en je eigen voetstappen. Vind je het saai om zonder muziek te lopen? Neem dan je telefoon mee in een telefoonhoesje iPhone 13 Pro. Zo kun je je telefoon makkelijk meenemen, zonder dat die nat wordt of beschadigd. Ben je van plan om een lange toer te maken, vergeet dan je draadloze oplader niet. Dan heb je namelijk altijd batterij en kom je niet zonder muziek te zitten. Nog een groot voordeel is dat je veel van de omgeving kunt zien. Je hebt speciale apps die je kunt gebruiken om een route uit te zetten. Zo verdwaal je nooit en kom je op plekken die je anders niet zo snel zult zien. Ondanks dat het een individuele sport is, is het bij uitstek ook een heel sociale aangelegenheid. Met een hardloopmaatje kun je gezellig kletsen onderweg. Dat maakt het nog leuker.

Goed voor je gezondheid
Last but not least, lopen is ontzettend goed voor je gestel. Je longinhoud wordt een stuk groter, waardoor je niet meer hijgend de trap op hoeft en je een fietstocht langer volhoudt. Vooral als je wat langere afstanden gaat lopen, zul je merken dat je lichaam strakker aan gaat voelen en dat je meer vet gaat verbranden. Handig dus dat je tijdens een gezellig klets rondje ook nog afvalt.

Volg clinics
Als je blessures wilt voorkomen en sneller wilt hardlopen, omdat je wellicht eens aan een trimloopje wilt meedoen dan is het volgen van clinics of hardlooptrainingen een aanrader. Een specialist legt jou precies uit wat je moet doen om veilig en technisch beter te kunnen hardlopen. En wie weet heb jij er een nieuwe hobby bij.

Voor hardloopreizen en advies; Loopreizen.nl

 

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%