Nieuws

Signalen die vertellen dat je te veel koffie drinkt!

today17 augustus 2023 42

Achtergrond
share close

Signalen dat je te veel koffie drinkt!

Kan jij ook niet meer zonder een bakje koffie in de ochtend? Er is niets mis met een kopje koffie in de ochtend, maar te veel ervan drinken is ook weer niet goed. Hoe weet je nou of jij toch echt teveel kopjes achterover slaat op een dag? We zetten vijf signalen die erop duiden dat je moet minderen op een rijtje.

Je crasht midden op de dag

Koffie kan je ’s ochtends een oppepper geven, maar zodra de boost is uitgewerkt, kun je crashen. Uit onderzoek blijkt zelfs dat cafeïne je productiviteit kapot kan maken. Extra energie nodig? Eet iets, in plaats van naar koffie te grijpen.

Je moet erg vaak naar de wc

Koffie is urineafdrijvend, wat betekent dat je er van moet plassen. Zeker als je het niet vaak drinkt. Eet daarom een gezonde snack bij een kopje koffie. Voeding zorgt ervoor dat de verplaatsing van een vloeistof naar je maag en spijsverteringskanaal langzamer gaat.

Je oogleden stoppen niet met trillen

Uit een onderzoek van de York University blijkt dat cafeïne ervoor zorgt dat er serotonine en noradrenaline vrijkomt. Deze neurotransmitters kunnen de reactiviteit in spieren en zenuwen doen toenemen. Als dit gebeurt, moet je stoppen met koffie en meer water drinken.

Je moet NU naar de wc
Koffie heeft een laxerende werking op dertig procent van de mensen.

Je slaapritme is verstoord
Koffie gaat vermoeidheid tegen, waardoor je moeilijker in slaap valt. Zelfs als het al zes uur geleden is dat je het hebt gedronken.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%