play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Drie Kwart Highlights

Robby Valentine met nieuwe album te gast in DrieKwart van Pierre van der Stappen

today2 november 2023 42

Achtergrond
share close

Robby Valentine heeft een nieuw album uit. Embrace the Unknown. De gehele week is Robby te gast in DrieKwart bij en met Pierre van der Stappen. Iedere dag draaien ze een plaat van het nieuwe album en uiteraard bespreken ze het ontstaan van deze.

Robby Valentine, bekend van de jaren ‘90 hit Over and Over Again, brengt op 21 oktober zijn nieuwe album “Embrace the Unknown” uit. Dit volledig door Valentine zelf geschreven, ingespeeld, gezongen en opgenomen nieuwe album, is zijn dertiende studioplaat met eigen werk. ‘Embrace The Unknown’, dat over enkele maanden ook op vinyl verkrijgbaar zal zijn, zal volgens Valentine zelf in de smaak vallen bij liefhebbers van Queen, The Beatles, George Michael en Muse.
Valentine, die in het echt Robert Kempe heet, kampt met een verminderd gezichtsvermogen. Het maken van het album vormde daardoor een flinke uitdaging, zegt hij. Valentine begon zo’n 3 jaar geleden met het schrijven en opnemen van dit nieuwe album, in de tijd dat de coronapandemie het leven beheerste, en voor hemzelf zijn wereld totaal was ingestort door zijn zichtverlies. Het titelnummer gaat over dat verlies en de strijd die het met zich meebrengt om dat lot te accepteren.
Vanaf 21 oktober 2023 is “Embrace The Unknown” te verkrijgen, vergezeld van een release-concert in Poppodium Boerderij in Zoetermeer. Hij wordt vergezeld door zijn band met Paul Coenradie op gitaar, Luuk van Gerven op de basgitaar, drummer Mark Robben en Ravenna Moscoso, Inge Rijnja en Maria Catharina als achtergrondzang. Ook zal zanger Stan Verbraak, bekend van Hellöise, zijn opwachting maken. Het concert belooft extra uniek te worden doordat het nog nooit eerder live uitgevoerde “Valentine’s Overture” gespeeld zal gaan worden. Dit epische, ruim 10 minuten durende muziekstuk werd na het overlijden van Freddie Mercury als eerbetoon op de Nederlandse nationale radio gedraaid en mede daardoor een favoriet bij de Queen aanhang.

Tracklist
01. Break the Chain
02. Don’t Give Up on a Miracle
03. Never Fall in Line
04. Life is a Lesson
05. My Friend (in the End)
06. Roll Up Your Sleeves
07. Show The Way
08. Shadowland
09. Take Me to the Light
10. Embrace the Unknown

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%