Drie Kwart Highlights

Pierre van der Stappen in gesprek met Mark Blomsteel!

today8 mei 2023 57

Achtergrond
share close

Een Hollandse jongen in Nashville

Nashville-artiest Mark Blomsteel is geboren en getogen in Rotterdam, Nederland. Op jonge leeftijd werd bij hem een ​​genetische oogziekte vastgesteld waardoor hij wettelijk blind zou worden. Beperkte visie heeft hem er nooit van weerhouden zijn doelen en dromen na te jagen. Mark, altijd bezig met zijn muzikale passie, begon op 11-jarige leeftijd met het schrijven van liedjes.

Na het afronden van de middelbare school besloot Mark om naar de universiteit te gaan. Tegen die tijd had hij al zijn eigen radioshow en werkte hij voor MTV Networks. Tijdens het laatste jaar van zijn studie ontmoette hij de Britse producer Paul ‘Tubbs’ Williams.
Williams, die eerder met The Spice Girls en Boyzone werkte, nodigde Mark uit naar het VK nadat hij enkele van zijn demo-opnames had beluisterd. Samen namen ze ‘Leaving it all behind’ op, een nummer geschreven door Mark. Dit nummer zou het laatste werk van Williams worden. Kort na het mixen van de track stierf hij helaas aan een hartaanval.

In 2008 kwam een ​​voormalig producer van de legendarische Beach Boys de liedjes van Mark tegen en hij wilde dat hij aan een paar tracks kwam werken in zijn Treasure Isle Recorders, de in Nashville gevestigde studio waar Johnny Cash, Sheryl Crow en Dolly Parton opnamen. evenals Jason Aldean, die tot nu toe al zijn platina-albums daar heeft opgenomen. Ze brachten een team samen van de beste studiomuzikanten, waaronder bandleider Chris Leuzinger, die op elk Garth Brooks-album speelde. In de jaren die volgden nam Mark vele malen op bij Treasure Isle Recorders en bracht hij verschillende albums uit in Europa, waarbij hij al snel airplay kreeg op de Nederlandse en Europese radio en optrad in verschillende televisieshows. Dit trok de interesse van Warner Music Benelux, die zeer geïnteresseerd waren om samen met hun kantoor in Nashville van Mark een internationale ster te maken.

Pierre van der Stappen belde met Mark waaruit een zeer gezellig gesprek volgde! Luister het onderstaand terug;

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%