play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

Optimale Werkuren: De Cognitieve Impact van Arbeid bij 49’ers

today13 mei 2024 7

Achtergrond
share close

Optimale Werkuren: De Cognitieve Impact van Arbeid bij 49’ers

49’ers functioneren op de toppen van hun kunnen als ze 25 uur per week werken, een dag of drie dus. Dat blijkt uit een groot Australisch onderzoek.

Onderzoekers van het Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research zochten uit wat de invloed van werken is op de ‘cognitieve capaciteiten’ van mensen. Daaruit blijkt dat niet alleen niet-werken slecht is voor je verstand, maar te veel werken ook.

Dommer

En of dat nu goed nieuws is of niet: de grens van te veel werken ligt redelijk laag. Uit de studie onder 6500 Australische mannen en vrouwen boven de 40 blijkt dat de cognitieve capaciteiten afnemen als ze meer dan 25 uur werken. Kort gezegd: meer werken dan 25 uur maakt dommer.

Helemaal niet werken is trouwens ook niet best voor je brein. Uit de studie blijkt ook dat ieder uur dat je per week meer werkt tussen 0 en 25 uur, je juist slimmer maakt. Dit betekend dat je beter full-time kan werken dan niks Sterker nog, als je moet kiezen tussen niet werken of 40 uur werken, dan lijkt het beter te zijn om er full-time tegenaan te gaan.

Het allerslechtste is om meer dan 55 uur per week te werken.

Het onderzoek van het Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research heeft een opmerkelijke ontdekking gedaan die ons allemaal aangaat: de sleutel tot het behouden van een scherpe geest voor mensen van 49’ers ligt in het vinden van de perfecte balans in werkuren.

Geschreven door Remco De Reus

Rate it
0%