Nieuws

Muziek is goed voor je mentale gezondheid!

today13 december 2023 41

Achtergrond
share close

Muziek is goed voor je mentale gezondheid!

Luister jij veel naar muziek? Dan hebben wij goed nieuws! Muziek is niet alleen heel vermakelijk om naar te luisteren, het blijkt ook nog eens super goed te zijn voor je (mentale) gezondheid. Benieuwd hoe dit precies werkt? Lees dan snel verder!

Verbindend effect
Muziek raakt mensen op veel verschillende niveaus. Zo heeft het om te beginnen een verbindend effect. Zet bijvoorbeeld eens een aantal muzikanten uit verschillende landen bij elkaar, na een tijdje ontstaat er waarschijnlijk vanzelf een eenheid.

Het verbetert je workout
Muziek heeft ook effect op jouw workout. Sport jij mét muziek, dan train je namelijk harder en effectiever dan zónder muziek. Het zorgt ervoor dat je je minder snel vermoeid voelt en het geeft tijdens het sporten mogelijk een extra energie boost.

Positief of negatief effect op je eetpatroon
Het klinkt misschien gek, maar muziek heeft zelfs invloed op je eetpatroon. Rustige muziek zorgt namelijk voor een ontspannen sfeer, wat er weer voor zorgt dat je minder en langzamer eet. Harde, drukke muziek zorgt daarentegen juist voor een ongezonder eetpatroon waarin je veel en snel eet.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%