play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Jan de Groot is geboren in 1957 in Schiedam. Als één nummer op Jan slaat dan is dat wel John Miles’ Music was my first love and it will be my last!

Hij verruilde zijn studie Nederlands taal en letterkunde in Leiden voor een “tijdelijke” baan in een platenwinkel in Rotterdam waar hij meer dan 43 jaar werkzaam is geweest als inkoper/productmanager. In die hoedanigheid kon hij menig nationale en internationale artiest ontmoeten en spreken, Zijn radio passie begon meer dan 40 jaar geleden bij de Rotterdamse piratenzender Yoko 3.

Daarna volgde Randstad, een ochtend programma op Radio Atlantis in Rotterdam (vóór het programma van Jo de Graaf), een aantal gastprogramma’s bij de AVRO op Hilversum 3 en later News FM en Stadsradio Rotterdam. In het dagelijks leven kwamen veel DJ’s uit de randstad vaak de platen aanschaffen bij hem in de zaak mede daardoor is het contact met deze collega’s altijd gebleven.

Nu er weer wat meer tijd is gaat hij zijn favoriete hobby weer oppakken : Radio maken. Het liefst met tijdloze, herkenbare muziek en met een goed verhaal daarbij. De boodschap van 4EVER49 spreekt hem ook in het bijzonder aan, het leven vieren met de muziekstroom van je leven. Zijn voorkeur gaat uit naar muziek uit de jaren 60, 70 en 80 met een voorkeur naar de disco en soul maar zeker ook muziek van The Beatles, U2, Coldplay etc.

0%