Nieuws

Kleiner gaan wonen! Wat neem je mee en wat gooi je weg?

today30 mei 2023 18

Achtergrond
share close

Kleiner gaan wonen! Wat neem je mee en wat gooi je weg?

Op latere leeftijd kan het voorkomen dat je, om welke reden dan ook, wilt verhuizen naar een kleinere woning. Misschien ben je met pensioen en heb je behoefte aan minder onderhoud of een lagere hypotheeklast of misschien wil je simpelweg dichter bij je kinderen of kleinkinderen wonen. Wat de reden ook is, het verhuizen naar een kleinere woning kan een flinke klus zijn. Eén van de grootste uitdagingen is het bepalen van wat je mee wilt nemen en wat je weg moet gooien.

Maak een inventarisatie van je spullen
Voordat je begint met inpakken, is het belangrijk om een inventarisatie te maken van al je spullen. Maak een lijst van alle meubels, apparaten en persoonlijke bezittingen die je hebt en bepaal vervolgens welke items je echt nodig hebt in je nieuwe woning. Als je bijvoorbeeld naar een kleiner appartement verhuist, heb je misschien geen plek meer voor dat grote dressoir of die enorme boekenkast.

Overweeg om items te verkopen of weg te geven
Als je hebt besloten welke spullen je niet nodig hebt in je nieuwe woning, is het tijd om te overwegen wat je met deze items wilt doen. In plaats van alles weg te gooien, kun je overwegen om items te verkopen of weg te geven aan vrienden, familie of een goed doel. Zo kunnen deze spullen nog een tweede leven krijgen en kun je er misschien nog wat geld voor terugkrijgen.

Huur een container voor het afval
Als je toch besluit om items weg te gooien, is het belangrijk om dit op een milieuvriendelijke manier te doen. Huur een container om al het afval in te verzamelen en laat dit vervolgens door een professioneel bedrijf afvoeren. Zo weet je zeker dat het afval op de juiste manier wordt verwerkt en kun je bijdragen aan een schoner milieu. Een container huren Hilversum of een container huren Almere is ook een goed idee als je je huis weer moet terugbrengen in de oude staat. Het kan zijn dat je ervoor moet zorgen dat het huis weer helemaal kaal en leeg is. Je zult dus misschien alle vloeren moeten verwijderen en ook wat tussenwandjes moeten afbreken. Deze materialen zal je dan ook moeten afvoeren. Zo’n container komt dan heel goed van pas!

Scheid je afval
Als je een container huurt voor het afval, is het belangrijk om dit afval te scheiden. Scheid bijvoorbeeld plastic, papier, glas en groenafval van elkaar en gooi dit apart in verschillende containers. Zo kan het afval op de juiste manier worden verwerkt en kunnen waardevolle materialen worden gerecycled.

Houd rekening met sentimentele waarde
Het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van bepaalde spullen, vooral als deze een hoge sentimentele waarde hebben. Denk bijvoorbeeld aan dat antieke servies dat al generaties lang in de familie is of dat schilderij dat je ooit cadeau hebt gekregen van een dierbare vriend. Als je het echt niet over je hart kunt verkrijgen om deze items weg te doen, overweeg dan om ze te bewaren bij een familielid of in een opslag.

Maak een indeling van je nieuwe woning
Om te bepalen welke spullen je meeneemt naar je nieuwe woning, is het belangrijk om te weten wat je daar precies kwijt kunt. Maak daarom vooraf een indeling van je nieuwe woning en bepaal welke spullen je waar kwijt kunt. Zo voorkom je dat je straks spullen meeneemt die toch geen plek hebben in je nieuwe woning.

Wees kritisch en neem alleen mee wat je echt nodig hebt
Het kan verleidelijk zijn om zoveel mogelijk spullen mee te nemen naar je nieuwe woning, maar wees hierbij wel kritisch. Bedenk bij elk item dat je in wilt pakken of je dit echt nodig hebt en of je het de komende jaren nog wilt gebruiken. Als je bijvoorbeeld al jaren geen gebruik meer hebt gemaakt van dat oude fitnessapparaat, is de kans groot dat je dit in je nieuwe woning ook niet meer gaat doen.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%