play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

In drie stappen je tuin klaar voor de Zomer!

today10 februari 2023 23

Achtergrond
share close

In 3 stappen de tuin klaarmaken voor de zomer

Kun je niet wachten op de zomer en ga je het liefst vandaag al aan het werk in de tuin om deze zomerklaar te maken? We snappen dat je nu misschien naar de grauwe tuin kijkt en denkt: ‘Dat heeft toch helemaal geen zin?’, maar niets is minder waar. Je kunt nu alvast een aantal stappen zetten die ervoor zorgen dat jij straks in de lente en de zomer nauwelijks meer iets hoeft te doen. Want zeg nou zelf, als het straks goed weer is wil je het liefst gewoon op je loungeset zitten en lekker genieten, nietwaar?

Vervang je zonnescherm
Nu is het moment om je zonnescherm doek te vervangen, aangezien veel mensen hier nu niet aan denken. In de winter zijn de levertijden ook een stuk minder lang, omdat er nauwelijks vraag naar is. Je kunt deze nog even laten liggen totdat je hem echt weer nodig hebt, maar je kunt deze ook gemakkelijk zelf installeren. Een zonneschermdoek monteren is makkelijker dan je denkt en kost je weinig tijd. Zeker als je een zonweringdoek op maat besteld hebt, is het een fluitje van een cent!

Pleeg het nodige onderhoud
De kans is groot dat je het grootste gedeelte van de herfst en winter niets aan je tuin hebt gedaan. Dat is natuurlijk ook heel normaal, want je gaat niet in de kou allemaal schilder klussen doen. Vooral niet als dit ook in het lentezonnetje kan, wat een veel fijner idee is. Je kunt wel alvast het nodige onderhoud plegen, zoals het schoonmaken en -houden van je tegels. Vooral in de winter kunnen tegels nog wel eens een groene waas van alg krijgen, wat je beter goed bij kunt houden en schoon kunt maken. Beoordeel jouw tuin op dit soort onderhoudsklusjes, zodat je later in het jaar hier niet uren mee bezig bent.

Plan vooruit
Er zijn ook genoeg dingen die je nog niet nu al kan doen, maar wel alvast vooruit kunt plannen. Ben je van plan om je volledige tuinontwerp om te gooien? Maak dan nu alvast die afspraak met de hovenier, voordat deze alweer helemaal volgepland is voor de rest van de zomer. Wil je nieuwe tegels laten leggen? Bestel ze nu alvast, zodat je niet in de zomer op die lange levertijd zit te wachten. Wil je graag mooie, volle bomen in de tuin? Nu is het moment om ze te planten. Succes!

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%