play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

Impulsief shoppen! Hoe kom ik er van af?

today23 januari 2024 18

Achtergrond
share close

Impulsief shoppen! Hoe kom ik er van af?

Je salaris komt binnen en na twee keer knipperen heb je het alweer uitgegeven. Heb jij een gat in je hand? Een koopverslaving? Deze tips gaan jou helpen om meer te sparen en minder onnodige aankopen te doen.

Wanneer is iets een impulsaankoop?
Impulsief shoppen: het is iets waar veel mensen last van hebben. Een impulsaankoop is een aankoop die je doet zonder er (goed) over na te denken. Om impulsaankopen te beperken of voorkomen is het belangrijk om je bewust te zijn je van eventuele impulsieve aankopen. Dus probeer jezelf elke keer wanneer je overweegt iets te kopen, de vraag te stellen of je het écht nodig hebt. Als dat niet het geval is, is de kans groot dat het om een impulsieve aankoop gaat.
Ondanks dat mode geen regels kent, zijn er volgens kenners toch een aantal fashion-fouten die je liever niet maakt. Al blijven wij van mening: rules are made to be broken. De ‘modefouten’ Weet je nog dat het ooit trending was om je string boven je broek uit te laten piepen? Anno 2023 krijgen de meesten […]

1. Maak een lijstje
Als je naar de stad gaat voor aankopen die je wél echt nodig hebt, is het een goed idee om een lijstje te maken. Winkels en supermarkten hebben namelijk de neiging om je te verleiden tot aankopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Maak jezelf dus minder vatbaar voor reclame en stel van tevoren een boodschappenlijstje op. De kunst is natuurlijk om je hier vervolgens ook aan te houden.

2. Drie dagen bedenktijd
Dit houdt in dat als je iets ziet in de winkel of in een online webshop, je het niet gelijkt koopt. Je wacht namelijk eerst drie dagen na het zien van hetgeen wat je graag zou willen kopen. Als je het item na die drie dagen nog steeds wilt kopen, dan mag je dat doen. Maar het kan ook zo zijn dat je ondertussen tot de conclusie bent gekomen dat je het helemaal niet nodig hebt. Dan weet je dus dat je het item niet hoeft te kopen en blijft er toch weer wat extra geld op je rekening staan.

3. Vermijd winkel-prikkels
Ga niet zonder reden door de winkelstraat lopen. Als je namelijk zonder een doel de stad in gaat, word je makkelijk in verleiding gebracht een impulsaankoop te doen. Want in feite ben je gewoon op zoek naar mogelijkheden om geld uit te geven en dat leidt meestal niet tot de meest doordachte aankopen. Dit geldt overigens niet alleen voor fysieke winkels, maar ook voor online shoppen. Ga dus niet doelloos door je favoriete webshops scrollen, ‘gewoon om even te kijken’.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%