Nieuws

Hoe houd jij je huid gezond?

today31 januari 2023 16

Achtergrond
share close

Hoe houd jij je huid gezond?

Als je ouder wordt, wordt er minder collageen en elastine in je huid aangemaakt. De huid wordt hierdoor dunner en minder elastisch. De eerste tekenen van huidveroudering zijn al te zien op 25-jarige leeftijd. Er verschijnen fijne lijntjes die na verloop van tijd veranderen in rimpels. Vervolgens treedt volumeverlies op en wordt het verlies van dichtheid zichtbaar. Veroudering van je huid heeft niet alleen te maken met je leeftijd. Ook externe factoren dragen hieraan bij. Maak daarom de juiste keuzes om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen en te vertragen.

De zon is de voornaamste oorzaak van huidveroudering. De kracht van de zon wordt vaak aangeduid met een uv-index. Uv-straling bereikt de aarde vanaf de zon. Deze straling bestaat uit uv-A en uv-B stralen. Uv-A-straling dringt diep door in je huid en kan je DNA beschadigen. Uv-B-straling zorgt ervoor dat je huid verbrandt en rood wordt. Gebruik daarom altijd een gezichtscrème met SPF. SPF is de afkorting van Sun Protection Factor. Deze afkorting zie je ook vaak op zonnebrandcrème staan. Hoe hoger de SPF, hoe beter en langer de bescherming. Een dagcrème met SPF combineert de werking van een dagcrème met de bescherming van een zonnebrandcrème. Gebruik elk seizoen een crème met minimaal SPF 15. In de zomer heb je meer bescherming nodig en dan is een crème met SPF 30 verstandig.

Goede anti- rimpelcrèmes verminderen huidveroudering en corrigeren beginnende rimpels. Een anti-aging crème bevat vaak retinol, een andere naam voor vitamine A. Vitamine A is effectief bij de behandeling van acne en helpt tegen huidveroudering. Het verwijdert dode huidcellen en bevordert de vorming van collageenvezels. Je vindt vitamine A ook in visolie, vlees en eieren. Als je net begint met een crème met vitamine A kies je voor een crème met een lage dosering en dit bouw je langzaam op. Na een maand zie je de eerste resultaten.

Je huid bestaat voor 70 procent uit vocht en het is daarom belangrijk om te zorgen dat je huid niet uitdroogt. Gebruik een hydraterende crème en drink voldoende water. Zo voed je je huid van binnenuit.
Als je ’s avonds moe bent, heb je niet altijd zin om je huid te reinigen. Toch is dit heel belangrijk. Je verwijdert niet alleen je make-up, maar ook talg en onzichtbare sporen van vervuiling. Reinig je je huid niet, dan kunnen je poriën verstopt raken en wordt je huid snel ouder. Maak je gezicht, hals en decolleté nat en breng gezichtsreiniger aan op je gezicht. Dit doe je met een wattenschijfje of met je vingertoppen. Daarna spoel je je gezicht af.
Niet alleen water drinken draagt bij aan een gezonde huid, ook gezonde voeding levert een belangrijke bijdrage. Probeer suiker te vermijden en eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Zo houd je je huid stralend en gezond.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%