play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

Hieraan herken je, en merk je, dat je stress hebt!

today4 juli 2023 27

Achtergrond
share close

Hieraan herken je, en merk je, dat je stress hebt!

Hoe graag we het ook zouden willen, in deze tijd is bijna onmogelijk om helemaal zonder stress te leven. En de kans is groot dat je helemaal niet door hebt dat je veel stress hebt. Aan deze vijf signalen herken je dat.

1. Je zegt te vaak ja
Als we met stress kampen, verliezen we vaak zicht op onze persoonlijke grenzen. Zeg je vaak automatisch ja tegen bepaalde verzoeken? Dan duidt dat er volgens coach Nikki Bruno op dat je controle over je leven mist.

2. Je kampt met huidproblemen
Stress kan een hormonale schommeling veroorzaken. Denk je niet heel veel stress te hebben, maar ervaar je wel opeens meer puistjes? Dan kan die tensie maar zo de veroorzaker zijn. “Wat we denken en voelen kan een rol spelen in hoe onze huid eruitziet. Je huid schreeuwt als het ware tegen je dat je om je stresslevels moet denken”, vertelt dermatoloog Keira Barr aan Brit UK.

4. Je knarst met je tanden

Zelf heb je het ’s nachts niet door, maar als iemand naast je slaapt en diegene opeens opmerkt dat je tandenknarst, is er iets vaak niet pluis. Volgens psycholoog Melanie Chinchilla is tandenknarsen een teken van stress, zeker als dit iets is dat je normaal niet doet. Stress aanpakken is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Zorg er in dit geval wel voor dat je een bitje draagt kom slijtage aan de tanden te voorkomen.

5. Je eet je gevoelens

Jezelf af en toe trakteren op een zak chips of andere snacks is een absolute must. Maar eten om je gevoelens te kalmeren is niet de juiste manier om met stressvolle situaties om te gaan. Diëtiste Samantha Harmon ziet het echter vaak gebeuren dat mensen gaan eten om hun emoties te sussen.
Als jij dit ervaart – of op een andere manier onder stress gebukt gaat – is het belangrijk om te achterhalen waardoor de stress veroorzaakt wordt om zo te kunnen vaststellen wat je ertegen kunt doen. En ja, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Praat erover met anderen of schakel de hulp van een professional in.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%