play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Highlights

Het zondagavond café verwelkomt Grad Damen

today31 augustus 2023 31

Achtergrond
share close

Damen werd geboren in een woonwagenkamp in Breda. Als 17-jarige trad hij op in Café Bolle Jan, de kroeg van René Frogers vader. Damens serieuze doorbraak volgde in 2000 met Alisha, een vertaling van Julio Iglesias’ Un canto a Galicia. Dit lied behaalde de 22e plaats in de Nederlandse Single Top 100.

Damen trad daarna regelmatig op en tijdens een van die optredens kwam hij ook zijn huidige vrouw Danielle tegen, met wie hij twee zonen genaamd Heintje en Louistje heeft. De volkszanger André Hazes, met wie Damen bevriend was, verzorgde een privéoptreden tijdens het huwelijk van de Bredase zanger.

In 2006 was Damen te zien bij SBS6 met zijn eigen tiendelige reallifesoap Helemaal Grad.
In februari 2008 tekende Damen een contract met platenmaatschappij Goldstar van Emile Hartkamp en Norus Padidar, het producersduo dat schrijft voor onder anderen Frans Bauer, Koos Alberts, Marianne Weber en Jannes.

In 2008 bracht Damen het album Kom weer bij mij uit. Daarop volgde in 2009 na jaren weer een theatertour door verschillende theaters in Nederland en het album Goed in mijn vel. Ook dit album werd geproduceerd door Emile Hartkamp en Norus Padidar.

Te gast aan de bar in het café van Pierre van der Stappen, Grad Damen!

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%