play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

Helm E-Bike! Let op de volgende punten!

today27 maart 2023 49

Achtergrond
share close

Helm e-bike kopen? Let op de volgende punten

Helm voor je e-bike kopen – Let op de volgende punten
Of je nou vaak de fiets pakt voor korte ritjes in de stad of voor langere fietstochten in het weekend door het mooie, Nederlandse landschap: een goede helm is in het verkeer van tegenwoordig zo goed als onmisbaar, zeker als je een trotse eigenaar bent van een elektrische fiets.

Een helmplicht voor een e-bike is nog niet verplicht, maar het gebruik wordt wel al vaak door artsen aangeraden. Een goede helm op de fiets kan ernstig letsel voorkomen tijdens een nare val of ongeval. Maar hoe vind je de ideale e-bike helm? Er zijn een aantal aspecten die belangrijk zijn en waar je op moet letten als je en e-bike helm gaat kopen. Wij nemen deze punten met je door zodat je met een gerust hart over kan gaan op de juiste aankoop.

Kies voor een goede pasvorm
Een goede pasvorm is een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een helm. De helm moet goed op je hoofd passen en niet te los of te strak zitten. Een losse helm biedt niet genoeg bescherming en kan gemakkelijk van je hoofd vallen in het geval van een ongeval. Een te strakke helm kan leiden tot hoofdpijn, wat lijdt tot ongemak tijdens het fietsen. Probeer daarom altijd meerdere helmen uit en kies degene die het beste op je hoofd past. Een helm online bestellen? Bekijk dan vooraf goed de bijbehorende maattabel zodat je zeker weet dat je de juiste maat besteld.

Let bij de pasvorm van een e-bike helm ook op je bewegingsvrijheid. Een helm mag je bewegingsvrijheid niet beperken. Het moet comfortabel zitten en je in staat stellen om je hoofd vrij te bewegen terwijl je fietst. Zo word je niet gehinderd in je zicht.

Kies voor een helm met een keurmerk
Zorg ervoor dat de helm die je koopt geschikt is voor het gebruik op een e-bike. E-bikes kunnen hogere snelheden bereiken dan gewone fietsen, wat betekent dat de helm extra bescherming moet bieden. Een helm die specifiek is ontworpen voor e-bikes, voldoet aan de veiligheidsnormen voor deze fietsen en biedt de juiste bescherming. Een goede optie als een veilige helm is een speed pedelec helm. En ook fijn: deze helm is ook goedgekeurd voor de nieuwe bromfiets helmplicht.
Een goede manier om te weten dat je een goede helm uitkiest is door te letten op een toegewezen keurmerk. Let tijdens het uitkiezen van je helm erop dat de helm in het bezit is van het NTA 8776 keurmerk. De helmen met dit keurmerk zijn uitvoerig getest op veiligheid.

Kies de juiste maat
De maat van de helm is ook belangrijk bij het kiezen van een helm. Helmen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor de beste pasvorm en bescherming. In een fysieke winkel kun je de alle helmen natuurlijk passen. Online kan dit niet, maar hier is een oplossing voor. Meet de omtrek van je hoofd en vergelijk deze met de maattabel van de helm om de juiste maat te kiezen. Let erop dat elk merk andere maten hanteert. Pak de juiste matentabel erbij zodat je de helm niet terug hoeft te sturen omdat je per ongeluk de verkeerde maat hebt besteld.

Een helm is een essentieel onderdeel van je fietsuitrusting en biedt bescherming voor je hoofd in het geval van een ongeval. Bij het kopen van een helm voor je e-bike, is het belangrijk om rekening te houden met de pasvorm, een keurmerk, de juiste maat. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om de juiste helm te kiezen die past bij jouw behoeften en past bij jouw ritjes. Met de juiste helm ben je goed beschermd en kun je met een gerust hart genieten van je fietsritjes of tochten.

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%