Nieuws

Gemiddeld heeft 49-er meer plezier in het leven dan Twintiger

today21 januari 2023 14

Achtergrond
share close

Gemiddeld heeft 49-er meer plezier in het leven dan Twintiger

De gemiddelde 49-er heeft meer plezier in het leven en is socialer dan personen die half zo oud zijn. Dat is gebleken uit Brits onderzoek.
Op wekelijkse basis gaat een doorsnee-49-er twee keer uit en ziet gemiddeld genomen vier vrienden. Op jaarbasis gaat deze groep ongeveer drie keer een weekendje weg, wat meer is dan een twintiger die het bij twee keer houdt. Ook gaan de jongvolwassenen minder uit (een keer per week) en zien zij minder vrienden per week (drie).

Bovendien geeft de helft van de vijftigers in het onderzoek aan dat zij ‘genieten van het leven’ zien als hoofdtaak, tegen een derde van de twintigers.
49-ers weten als geen ander hoe ze het meeste uit hun leven kunnen halen”, verklaart een woordvoerder van Benenden Healthcare, dat het onderzoek liet uitvoeren. “De moderne vijftiger spendeert meer tijd dan ooit aan zaken die blij maken en mensen worden steeds ouder, wat ervoor zorgt dat ‘oud’ niet langer meer onmiddellijk geassocieerd wordt met een stap terugdoen.”

Tegelijkertijd raken twintigers verstrikt in de stress van hun vaak veeleisende baan, waardoor ze andere zaken in het leven minder aandacht schenken. “De vijftigers snijden hun jongere equivalenten beslist de pas af, 50 is het nieuwe 25”, aldus de zegsman tegen The Telegraph.
Aan de studie deden 4000 mannen en vrouwen mee, tussen de 18 en 75 jaar. Alle deelnemers werd onder meer gevraagd hun tevredenheid in cijfers uit te drukken en de ouderen overtreffen met een 7.6 ook hier de jongeren, die hun leven een 6.5 toedeelden.

Tot slot bleek uit het onderzoek dat 49-ers minder dagen verzuimen op het werk en dat in ieder geval een derde zich gezonder voelt dan ooit tevoren.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%