play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Overige Events

De eeuw van Juliana

today 1 april 2023my_locationde Nieuwe Kerk


Achtergrond
share close

Bewonder de koninklijke wereld van koningin Juliana en ontdek meer over haar bijzondere koningschap in de tentoonstelling De Eeuw van Juliana, een koningin en haar idealen. Een koninklijke tentoonstelling die je meeneemt in het leven van deze geliefde vorstin. Ook wel bekend als de ‘vorstin naast de rode loper’, want zij was eigenzinnig, modern en wars van protocol.

In een spectaculaire paleissetting reis je terug in de tijd en zie je Juliana volwassen worden, van jong prinsesje tot standvastig vorstin, in de roerige wereld van de 20stee eeuw. Haar leven, persoonlijkheid en idealen worden gespiegeld aan deze bijzondere eeuw. Aan de hand van meer dan 400 objecten leer je de vorstin en de veelbewogen eeuw kennen. Bewonder bijvoorbeeld de beroemde Kroningscalèche, de koningsblauwe inhuldigingsjapon of waan je in een glamorous staatsbanket met een compleet gedekte dinertafel.

Audiotours
Algemene audiotour

De tentoonstelling is een meerstemmige biografie. De audiotour bevat meer dan twintig stemmen van bekende en minder bekende mensen. Van ooggetuigen tot deskundigen. Deze meerstemmige audiotour is ingesproken door onder andere Sahil Amar Aïssa, Martijn Akkerman, Noraly Beyer, Claudia de Breij, Thera Coppens, Sjoukje Dijkstra, Elsbeth Etty, Kathleen Ferrier, Maria Grever, Jeroen Krabbé, Diana Ozon, Herman Pleij, Peter Rehwinkel, Paul Rem, Frank Sanders, Jolande Withuis en Emma Wortelboer.

‘Rebel Queen’ audiotour

Pacifist, feminist, spiritueel, Rebel Queen. Koningin Juliana kreeg tijdens haar leven verschillende etiketten opgeplakt die terugkomen in de tentoonstelling. Maar zijn deze typeringen nog steeds van toepassing?

Emma Wortelboer (monarchist/Generatie Z) en Sahil Amar Aïssa (republikein/Millenial) bespreken acht van deze etiketten. Waarom kreeg Juliana dit etiket? Zijn ze het daarmee eens? Zijn ze het met elkaar eens? En wat vinden ze er verder van? Hoor het allemaal in de Rebel Queen audiotour!

Overige informatie

Bestel je tickets online of koop ze aan de kassa. Voor de meeste tickets geldt een restauratietoeslag. Klik hier voor meer informatie.

 


Details
Beginnen 1 april 2023 H 11:00
Tot 10 april 2023 H 20:00
Locatie de Nieuwe Kerk
Link https://www.nieuwekerk.nl/
Rate it
0%