play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

Doorwerken na je Pensioen?

today16 februari 2023 60 1

Achtergrond
share close

Doorwerken na je Pensioen?

Naarmate we ouder worden, vragen velen van ons zich af of we na ons pensioen moeten blijven werken. Er zijn een aantal factoren om te overwegen voordat we een beslissing nemen, waaronder onze financiële situatie en onze gezondheid. Maar voor sommigen van ons kan blijven werken na de pensionering een geweldige manier zijn om actief en betrokken te blijven bij iets waar we van houden. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden als je overweegt te blijven doorwerken na je pensioen.

De voor- en nadelen van werken na je pensioen
Na hun pensionering kiezen veel senioren ervoor om te werken voor extra inkomen naast hun door de overheid verstrekte pensioen. In sommige opzichten kan dit gunstig zijn, omdat het een extra bron van inkomsten oplevert waarop senioren kunnen terugvallen en ook een goede manier is om lichamelijk en geestelijk actief te blijven. Aan de andere kant kan extra werk het lichaam extra belasten. Bovendien kan het zijn dat een baan die men voor de pensionering had, niet meer beschikbaar is door een verschil in behoeften of veranderende tijden. Hoewel er enkele potentiële voor- en nadelen zijn aan werken na de pensionering, komt het er uiteindelijk op aan hoeveel extra inkomen ieder individu nodig heeft – of wenst – om zijn leeftijd van niet in aanmerking komende uitkeringen van werknemers en pensioenen aan te vullen.

Hoe je een baan vindt die bij je past
In de huidige concurrerende arbeidsmarkt is het van cruciaal belang een baan te vinden die past bij je vaardigheden en interesses. Het kan moeilijk zijn om de juiste functie te vinden tussen de vele mogelijkheden. Je moet echter een proactieve inspanning leveren om potentiële geschikte functies te beperken. Begin met na te gaan wat het belangrijkst is in je carrière: stabiliteit, groei, salaris, uitdagingen of vaardigheden? Als je eenmaal je prioriteiten hebt vastgesteld, vergeet dan niet je cv en sollicitatiebrief aan te passen aan de functie-eisen. Netwerk bovendien zoveel mogelijk, want dat kan verschillende mogelijkheden openen; bezoek carrièrebeurzen en reik mensen in verschillende bedrijfstakken de hand voor insider tips. Neem ten slotte actieve stappen zoals online solliciteren of je richten op kleinere bedrijven waar je kansen om met succes een functie te bemachtigen groter zijn. Met geduld en doorzettingsvermogen zul je uiteindelijk een baan vinden die het beste aansluit bij jouw expertise en voorkeuren.

Tips om het meeste uit je werkleven na je pensionering te halen
Met pensioen gaan hoeft niet te betekenen dat je je terugtrekt uit het leven. Na je pensionering kun je je werkleven even vruchtbaar en levendig maken als altijd. Om het potentieel van dit nieuwe hoofdstuk in je leven te maximaliseren, stel je doelen gebaseerd op het vinden van een balans tussen vrije tijd en zinvol werk dat zowel doelgericht als lonend is. Overweeg vrijwilligerswerk voor een zaak of organisatie die je een warm hart toedraagt, of neem een parttime baan die aansluit bij je interessegebied. Actief blijven betekent niet altijd werken – streef sociale verplichtingen na zoals lid worden van clubs, lessen volgen of regelmatig afspreken met vrienden en familie om sociaal verbonden te blijven en te blijven groeien als individu. Welke weg je ook kiest, het beste uit je werkleven halen na je pensionering vereist enige voorbedachtheid, maar kan leiden tot blijvende voldoening en tevredenheid.

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%