play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

De vijf meest gebruikte fouten met een Airfryer

today3 oktober 2023 38

Achtergrond
share close

De vijf meest gebruikte fouten met een Airfryer

Een airfryer kan tegenwoordig niet meer ontbreken in de keuken. Het apparaat is ontzettend makkelijk in gebruik en je kunt er allerlei recepten in maken. Maar, gaat het bij jou ook elke keer mis als je iets anders dan patat in de airfryer wilt bereiden? No worries. Wij delen de vijf meest gemaakte fouten, zodat jij deze de volgende keer niet meer maakt en je eten wél lekker wordt.

1. Gebrek aan ruimte
En nee, dan bedoelen we niet de ruimte in het mandje van je airfryer. We bedoelen letterlijk de ruimte om de airfryer heen. Vaak zetten we ‘m in een hoek neer, maar omdat het apparaat een constante luchtstroom gebruikt om het eten knapperig te maken, is dat niet zo’n slim idee. Dan kan er namelijk minder lucht in- en uitkomen. Het resultaat? Slap en zacht eten.

2. Voorverwarmen
Het hoeft officieel niet, maar steeds meer airfryer-merken zetten in de gebruiksaanwijzing dat het aan te raden is om het apparaat enkele minuten voor te verwarmen. Als je erover nadenkt is dat ook best logisch, want bij een oven doe je dat ook. Het zorgt ervoor dat de lucht in de airfryer en in het mandje de optimale temperatuur krijgen. Samen zorgen die voor een betere kwaliteit smaak en ook hierdoor wordt je eten bijna gegarandeerd knapperig.
De airfryer is tegenwoordig bijna in elke keuken te vinden, and we get that! Het apparaat is ontzettend handig en je kunt er van alles in bereiden. Het enige minpuntje? Dat is natuurlijk dat we hem ook weer moeten schoonmaken na afloop.

3. Volgepropt
Hoe verleidelijk het ook is, prop je mandje niet vol met eten. Zodra voedsel elkaar overlapt, kan de luchtstroom niet goed overal langs kan en kan ook niet overal bij, waardoor je eten niet gelijkmatig gaart. Zo is dat ene patatje al goudbruin, terwijl de andere nog halfbevroren is. Niet zo lekker. Zorg er dus voor dat alles gelijkmatig verdeeld is over de bodem van het mandje.

4. Vies ding
Dit ga je niet leuk vinden, maar eigenlijk zou je het mandje van de airfryer na elk gebruik moeten schoonmaken. Ja, we weten het, het blijft er soms bij, maar het is in ieder geval goed om in gedachten te houden dat het daadwerkelijk de smaak van je eten kan beïnvloeden. Neem het mandje na elk gebruik in ieder geval even af met een schoonmaakdoekje. Heb je echt iets vets gebakken? Dan zul je toch even moeten afwassen.

5. Beslag
Sommige dingen kunnen gewoonweg niet in de airfryer bereid worden. Nat of vochtig beslag wat je normaal zou frituren, kun je niet airfryen. Het beslag heeft een directe reactie van hete olie nodig om knapperig te worden, dus ook als je het apparaat voorverwarmt, wordt het niks. Jammer maar helaas, dan houden we het gewoon bij alle andere heerlijke gerechten!

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%