play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

De 7 beste tips tegen hooikoorts

today23 april 2024 13

Achtergrond
share close

De 7 beste tips tegen hooikoorts

Met de lente in volle bloei, kondigt zich ook het gevreesde pollenseizoen aan voor hooikoortspatiënten. Volgens recente cijfers heeft maar liefst een  kwart van de Nederlanders last van deze jaarlijks terugkerende uitdaging. Maar vrees niet! We hebben de beste tips  samengesteld om jou te helpen dit allergische voorjaar goed door te komen.

1 Weerbericht in de gaten houden

Vooral in het voorjaar en de zomer is het essentieel om het weerbericht goed in de gaten te houden. Droog en zonnig weer betekent vaak een hoge concentratie stuifmeel in de lucht.

2 Online stuifmeelradar

Gebruik internet om te achterhalen waar en wanneer de concentratie stuifmeel het hoogst is. Zo kun je je activiteiten plannen om blootstelling aan pollen te verminderen.

3 Ramen en autoramen gesloten houden 

Houd ramen en autoramen gesloten, zelfs ‘s nachts, om te voorkomen dat stuifmeel naar binnen waait. Dit kan helpen om de blootstelling aan allergenen te verminderen.

4 Ramen openen na regen

Maak gebruik van de regen! Open de ramen nadat het heeft geregend of tijdens een regenbui, aangezien de regen de lucht reinigt van pollen.

5 Was binnen drogen

Vermijd het drogen van wasgoed buiten, omdat dit stuifmeel kan vangen. Droog je was binnen om blootstelling aan allergenen te minimaliseren.

En voor degenen die nog vakantieplannen hebben, hier zijn wat extra tips:

6 Kies voor kust- of bergbestemmingen

Overweeg vakantiebestemmingen aan zee of hoog in de bergen, waar de concentratie stuifmeel doorgaans lager is, waardoor je minder klachten zult ervaren.

7. Herfst- en winterreizen

Als alternatief kun je overwegen om je vakantie te plannen in de herfst of winter, wanneer de pollenconcentratie lager is. Bovendien verminderen regenachtige dagen je blootstelling aan stuifmeel.

Met deze zeven waardevolle tips kun je het hooikoortsseizoen dit jaar beter aanpakken en genieten van de prachtige lente- en zomermaanden, zonder dat je constant worstelt met allergische reacties.

Geschreven door Remco De Reus

Rate it
0%