play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

De 49-er wil rust op vakantie!

today26 januari 2023 92

Achtergrond
share close

De 49-er wil rust op vakantie!

Vanaf het moment dat de kinderen de deur uit gaan en niet meer meegaan op vakantie, krijgt vakantie voor de 49-er een hele andere betekenis. Sommigen spreken zelfs van opluchting.
Anderen van ‘eindelijk mijn eigen ding doen’, vrijheid en meer relaxed.

In totaal werden 1.392 respondenten gevraagd naar hun beleving van vakantie. Daarvoor werd gebruik gemaakt van Het Nationale 50+ Panel. Meer dan de helft van de 49-ers gaat twee tot drie keer per jaar met vakantie.
Wat men van de vakantie verwacht is rust en ontspanning. Maar opvallend is dat iets meer dan de helft aangeeft dat de vakantie toch wel (enigszins) vermoeiend is.

Voor de 49-er gaat de vakantie vooral om natuur en cultuur. Men wil genieten van de natuur en gaat veel wandelen en fietsen. Men wil ook de cultuur snuiven en daarbij zijn musea en het bekijken van steden favoriet.
Het belangrijkste van de vakantie is dan ook het opdoen van allerlei indrukken. Het gaat om impressies, die men graag weer mee naar huis wil nemen en delen met anderen.
Plannen

Uit het onderzoek blijkt ook dat 49-ers hun vakantie goed plannen. Men neemt de tijd om alles rustig uit te zoeken en voor te bereiden. Internet is daarvoor de belangrijkste bron, maar ook de eigen ervaringen en de ervaringen van anderen spelen een rol in het plannen van de vakantie. De meeste 49-ers regelen hun vakantie helemaal zelf via internet of per telefoon.
Wat ook opvalt is dat de belangstelling voor cruises groot is. Met name onder 70-plussers staat de cruise op de eerste plaats van vakanties die men nog altijd zou willen doen. Gevraagd werd ook naar de grootste vakantie-ergernissen. De belangrijkste zijn: slechte/vuile accommodatie, geluidsoverlast, slecht weer en a-sociaal gedrag/overige vakantiegangers.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%