play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

Aantal 49-ers met WW-uitkering blijft dalen

today15 januari 2023 21

Achtergrond
share close

Aantal 49-ers met WW uitkering blijft dalen

Het aantal 49-ers met een WW-uitkering blijft afnemen, maar er zijn grote regionale verschillen te zien.
In Friesland is het aantal 49-ers in de WW sinds februari van dit jaar met 13 procent gedaald. In Noord-Holland en Utrecht bedroeg de afname 4 procent, zo blijkt dinsdag uit onderzoek van uitkeringsinstantie UWV.

bron; NU.NL

 

Het aantal WW’ers van boven de vijftig jaar liet in de periode van januari 2013 tot en met februari 2016 vrijwel constant een stijging zien. Het aantal oudere WW’ers nam in die periode gemiddeld toe met 49 procent. Sinds februari is het aantal 49-ers met een WW-uitkering landelijk met gemiddeld 6 procent gedaald.

In veel provincies buiten de Randstad is de daling groter dan gemiddeld. Na Friesland was de afname het grootst in Zeeland, Limburg en Overijssel.
Mannen vinden beduidend vaker binnen een jaar weer een baan vanuit de WW dan vrouwen, zo blijkt verder. Voor 47 procent van de mannen is dit het geval, tegenover 35 procent van de vrouwen.

Ambassadeur 50-plus John de Wolf noemt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt positief, maar vindt ook dat nog te veel 49-ers “op de reservebank zitten”.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%