play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Nieuws

49-ers dupe van nieuw ontslagrecht?

today5 januari 2023 29

Achtergrond
share close

49-ers dupe van ontslagrecht!

Als de plannen om het ontslagrecht te versoberen doorgaan, zullen met name 50-plussers daar de wrange vruchten van plukken omdat zij na ontslag nauwelijks aan nieuw werk komen.
Daar waarschuwt de vereniging van personeelsmanagers NVP maandag voor. Bij de organisatie zijn de HR-managers van tal van grote bedrijven aangesloten, zoals KLM, Shell en Ahold.
De oproep is opvallend omdat de personeelsmanagers het bedrijfsleven vertegenwoordigen. ”We werken voor de werkgever, maar we zien ook de andere kant”, zegt bestuurslid Andries Bongers daarover. ”We willen aan de kant van de redelijkheid staan. Daarom geven we dit signaal.”

De vereniging noemt de ”timing en de hardheid” van de voorstellen tijdens een economische crisis ”niet sociaal”.

Bron; Algemeen Dagblad

Naïef
Volgens Bongers zitten de meeste werkgevers bovendien helemaal niet te springen om een soepeler ontslagrecht. ”De flexibiliteit is al behoorlijk. Niemand krijgt bij zijn aanstelling meer een vast contract”, aldus het bestuurslid dat de nieuwe regels ”naïef” noemt.
Door de verminderde bescherming van het ontslagrecht wordt het makkelijker om werknemers snel op straat te zetten. Ook worden de duur van de WW en de hoogte van de ontslagvergoeding verminderd, wil het kabinet.
De plannen uit het regeerakkoord moeten in 2014 ingaan, maar dienen dit jaar nader gestalte te krijgen.

Bij de NVP (de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling) zijn meer dan 4000 personeelsmanagers – en medewerkers aangesloten. Zij houden zich onder meer bezig met het aannemen van werknemers, loopbaanbegeleiding en ontslag.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%