Nieuws

Zo haal je muffe geur uit je sportkleding!

today17 augustus 2023 42

Achtergrond
share close

Zo haal je muffe geur uit je sportkleding

Degenen die regelmatig sporten herkennen het vast wel: je hebt je sportkleding net gewassen, maar het ruikt nog steeds muf. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om je sportkleding fris te krijgen en houden.

Sportkleding is vaak gemaakt van absorberende stoffen. Ideaal voor als je je in het zweet werkt in de sportschool, maar minder prettig als je de was wil doen. De absorberende stoffen hebben vaak extra hoekjes en spleten waaraan vuil en geurtjes blijven kleven. Bovendien dringt wasmiddel moeilijk door tot deze spleten en kan er zelfs voor zorgen dat het vuil erin trekt. Met andere woorden: soms blijft je kleding daardoor muf ruiken – zelfs na het wassen. Gelukkig zijn er een paar manieren om dit te voorkomen:

Lucht je kleding
Was je vieze sportkleding meteen na het sporten. Geen tijd om ze te wassen? Gooi je kleding dan niet in de wasmand, want dan geef je bacteriën de kans om zich erin te nestelen. Hang je kleding buiten op of laat ze even luchten in huis.

Gebruik niet te veel wasmiddel
Of je nu speciaal wasmiddel gebruikt of niet, gebruik niet te veel in de hoop dat de luchtjes minder worden. Twee theelepels is meer dan genoeg.

Gebruik geen wasverzachter
Wasverzachter kan de vezels van je sportkleding verstoppen, waardoor het water en het wasmiddel er niet goed bij kunnen.

Was je kleding binnenste buiten
Als je je kleding omdraait, zal het wasmiddel beter werken op de gedeelten die het meeste vies zijn. Bovendien behoud je zo de kleur langer.

Gebruik azijn
Heb je weleens wasverzachter voor je sportkleding gebruikt? Het kan zijn dat je kleding daardoor nog steeds stinkt. De muffe geur kun je uit je sportkleding halen, door je kleren in azijn te laten weken. Vul een teiltje met warm water en een fles azijn. Laat je sportkleding hierin zo’n 30 minuten weken en was het daarna uit. De azijn lost alle zeepresten op en zorgt voor frisse, schone was. Easy does it!

 

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%