play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Nieuws

Zo bespaar je op vaste lasten

today14 februari 2023 22

Achtergrond
share close

Zo bespaar jij op je vaste lasten

Besparen op uitgaven
In een tijd waarin alles steeds duurder wordt, zijn we met elkaar steeds vaker bezig te kijken hoe we kunnen besparen. Voornamelijk op onze vaste lasten blijkt dat er bij menig gezin soms tientallen tot wel honderden euro’s bespaard kan worden wanneer ze dit goed uitzoeken. Vooral de vaste lasten is vaak iets waar niet alleen ontzettend veel op kan worden bespaard, maar ook vaak in een handomdraai is gerealiseerd. Om je een idee te geven welke vaste lasten je eens onder de loep zou moeten nemen en hoe je hier eenvoudig een passend, vaak goedkoper alternatief tegenover kunt hebben, hebben we enkele praktische tips voor je. Dus wil je besparen, let dan goed op!

Kijk goed naar je zorgverzekering
Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder is verplicht zich een zorgverzekering af te sluiten. Vooral wanneer je jong bent, heb je niet altijd het idee wat er allemaal mogelijk is en waartegen je je kunt verzekeren. Het is dus allereerst zaak dat je ouders je hierbij ondersteunen. Wanneer je ouder wordt, loop je logischerwijs steeds sneller het risico dat je last krijgt van bijvoorbeeld lichamelijke klachten. Het is dan wel zo prettig dat wanneer je een bezoekje moet brengen aan de fysio, deze kosten worden gedekt. Je betaalt namelijk maandelijks een flink bedrag. Toch kan het heel goed zijn dat je huidige verzekeraar maar een beperkt aantal behandelingen vergoed, terwijl de ander er veel meer ter beschikking stelt binnen het basispakket. Je kunt dan wel kiezen voor de goedkoopste verzekeraar, maar wanneer je nog enkele behandelingen uit eigen zak moet betalen, ben je dus per saldo veel duurder uit.

Internet en televisie abonnement onder de loep nemen
De kans dat je al jaren bij dezelfde aanbieder zit als het gaat om televisie en internet, die is natuurlijk vrij groot. Uiteraard niets mis mee, maar wanneer je je hierin verdiept, kom je al snel tot de conclusie dat je hier maandelijks flink op kunt besparen. Alleen al wanneer je kijkt naar nieuwe klanten, deze krijgen vaak allerlei verschillende bonussen, terwijl je als trouwe klant al jaren het volle tarief moet betalen. Het is dus raadzaam om eens contact op te nemen met je huidige aanbieder om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Meestal zijn ze geneigd om je een soortgelijke korting aan te bieden, wanneer je je opnieuw voor een jaar aan ze verbindt. Is dit niet het geval, dan is het online abonnement van internet en tv vergelijken bij andere providers zeker een aanrader

 

Vergeet ook je autoverzekering niet
Heb je enkele jaren geleden een nieuwe auto gekocht, dan is de kans natuurlijk vrij groot dat je deze allrisk hebt verzekerd! Logisch, je wilt natuurlijk niet bij eventuele schade aan je auto voor de kosten op hoeven draaien. Toch kan het verstandig zijn om je verzekering opnieuw onder de loep te nemen. Helemaal wanneer je inmiddels enkele jaren verder bent. Het kan namelijk heel goed zijn dat een WA+ verzekering kostentechnisch beter voor je is, dan wanneer je deze auto all risk verzekerd laat. Wil je je auto om wat voor reden dan ook toch allrisk verzekerd laten, dan is het raadzaam om eens een prijsvergelijk te doen om te kijken wat je bij een andere verzekeraar betaald voor een soortgelijke verzekering.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%