play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Robert Tillman

Achtergrond

ROBERT TILLMAN

In de jaren 70 begon Robert Tillman als deejay in een plaatselijke discotheek in zijn voormalige woonplaats. Van het een kwam het ander en al snel had hij een homestudio.
Toen nog met tape en cassettedecks. Begin jaren 80 maakte hij radioprogramma’s bij de Rotterdamse zender radio Atlantis.
Elke week maakte hij 15 uur programma’s, die toen nog werden opgenomen op cassettebandjes en vervolgens werden opgehaald door een koeriersbedrijf. Internet bestond immers nog niet!
Het radioprogramma “Prijzenslag”( de naam werd later “geleend”door Hans Kazan voor het tv programma) was en grote hit op Atlantis. Mede doordat hij complete woon/slaapkamers mocht weggeven in de spelletjes binnen het radioprogramma. Het geheel werd toen gesponsord door De Zuiderster uit Rotterdam.
Luisteraars werden “live”in de uitzending gehaald en moesten wat vragen beantwoorden en wonnen toen vaak grote prijzen. Ook kwamen vaak Atlantis deejays in zijn home studio programma’s opnemen. O.a. Kas Van Iersel en Frans Nienhuys met “Men vraagt en wij draaien! Prachtige tijd was dat.

Toen radio Atlantis stopte draaide hij nog een tijd bij Radio Telstar in Den Haag. Door zijn werk bij de krant, kwam hij op een gegeven moment vaak in de studio’s van toen nog Hilversum III. En dan vooral op de Tros donderdag. Met Ad Roland kon hij het goed vinden. Uiteindelijk resulteerde deze vriendschap in het maken van wat proefuitzendingen in de nacht op Hilversum 3. De testuitzendingen werden prima ontvangen maar leiden uiteindelijk niet naar het verkrijgen van een vast programma.

Wel werd Robert later voice-over bij het programma “Doet ie ’t of Doet ie ’t niet van Peter Jan Rens. Dit kwam doordat iemand van John de Mol Produkties Robert gehoord had op de radio. Dit avontuur duurde 6 weken. In de jaren 90 kwam Robert bij Joop vd Ende TV Produkties, het latere, Endemol terecht en werd daar de vaste voice-over van o.a. de belspelletjes en bij diverse tv programma’s op Veronica en RTL.
Voor KPN sprak hij vele telefoonapplicaties in voor hun zakelijke klanten. Recent maakte hij nog radioprogramma’s voor Exxact die hem eigenlijk na jaren van andere werkzaamheden dan radio, weer terughaalde op de radio. Robert woont in West-Friesland. Heeft als hobby drummen, video’s maken en editen, fotograferen en is verslingerd aan het nieuws.

De Robert Tillman Show is er iedere zondagavond van 21.00 tot 23.00 uur. Uiteraard te beluisteren op 4EVER49 Radio

Rate it

Presentator

0%