Arie Grootveld

Achtergrond

Arie Grootveld startte zijn radiocarriere in 1996 bij Studentenradio Utrecht, onderdeel van Utrecht FM. Nou ja, eigenlijk begon het al 2 jaar eerder toen hij bij het toenmalige Club Veronica zelf ontdekte hoe het is om radio en tv te maken. Hij had het radiovirus meteen te pakken.

In 1997 kreeg Arie ook de kans bij Stads Radio Rotterdam als producer/verslaggever van o.a. het sportprogramma en de Stads Radio 40. Een jaar later volgde ook een eigen dagelijkse middagshow op Utrecht FM en in 1999 gaat hij ook aan de slag als (sport)verslaggever bij TV Utrecht.

 

In 2001 is het tijd voor de volgende stap. Arie is klaar met zijn studie journalistiek en begint bij Radio 538. Eerst als 53N8-producer, maar al snel als producer en sidekick bij verschillende shows zoals o.a. de vrijdagavondshow Niels & Froukje. Arie gaat er voor en 538 wordt het nummer 1 station van Nederland en hij is trots om die mijlpaal te hebben bereikt.
Met de opkomst van social media slaat Arie een nieuwe weg in en stort zich op de nieuwe media voor 538, Radio 10 en SLAM. Daarna volgt visual radio en wordt TV538 en SLAM!TV opgericht, waar Arie zich ook vol overgave in stort.
In 2013 zet Arie zijn radiocarriere mede door de economische crisis en een burn-out on hold. Na een lange rustperiode is het tijd voor een hobby en gaat hij aan bijna 100 jaar oude trams sleutelen bij stichting RoMeO in Rotterdam. Toch blijft het radiovirus kriebelen, maar is het op dat moment even goed om er afstand van te nemen en de oude trams zijn ook leuk.

Het is inmiddels 2022 wanneer hij hoort van de ambitieuze radioplannen van Jo de Graaf, met wie hij al wat jaren samenwerkt. Het ‘sollicitatiegesprek’ is snel gevoerd en het radiovirus begint weer te kriebelen. September 2022 keert Arie weer terug bij zijn grote liefde radio en begint bij 4ever49. Vastbesloten om net als bij 538 alles te geven om weer de nummer 1 van Nederland te worden.

Rate it

Presentator

0%