play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Zondagavond Café in gesprek met

Het zondagavond café verwelkomt Tamara Tol

today27 juli 2023 11

Achtergrond
share close

Op jonge leeftijd zong Tamara Tol in een kerkkoor en volgde zij muziekles. Later, in haar tienerjaren, zong zij bovendien in plaatselijke bandjes. Op 10 juni 1993 deed Tol mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman als Linda Ronstadt met Desperado. Een paar weken eerder, op 24 mei 1993, zong ze in het TROS-programma Vocaal Centraal met als hoofdgast BZN het nummer Gimme Gimme Happiness van de CD Rhythm Of My Heart van deze band samen met haar nichtje Rosemarie Koning. Voor die gelegenheid noemden ze zich T-Rose.

Kort daarop, in 1994, vormde ze met Ben Hendriks het duo Ben & Tamara. In 1994 werd een cd uitgebracht “Love is the only way” en werden enkele singles uitgebracht. Een hoogtepunt in die periode was dat het duo een optreden had in het voorprogramma van de concerttour van “The bold and the beautiful” in Ahoy.

Nadat de twee in 1995 uit elkaar gingen deed Tol in 1999 mee aan het Nationaal Songfestival met de ballad “Coming Home”, die door de BZN-leden Jan Keizer, Jack Veerman en Jan Tuijp speciaal voor haar werd geschreven. Ze eindigde toen als vierde met 83 punten.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%