play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Overige Events

Tentoonstelling; Sculpture Breathes Life

today 8 juni 2023my_locationMuseum Flehite


Achtergrond
share close

Laat je meevoeren in de verleidelijke en meeslepende creatieve wereld van de Amerikaanse kunstenaar Philip Haas (1954). In de tentoonstelling ‘Sculpture Breathes Life’ is er een ruime selectie sculpturen, reliëfs, filminstallaties, fotowerken, schilderijen en een performanceregistratie van de multidisciplinaire kunstenaar te zien.

In dialoog met kunstgeschiedenis
Philip Haas geniet internationale bekendheid als filmmaker en beeldend kunstenaar. Zijn baanbrekende werk gaat een sensuele en poëtische dialoog aan met de kunstgeschiedenis. In Museum Flehite worden films getoond geïnspireerd op keramiekschilderingen uit de Griekse Oudheid, Chinese rolschilderingen uit de Yuan dynastie, een schilderij van Annibale Carracci, plafondfresco’s van Giovanni Battista Tiepolo en de eigenzinnige schilderkunst van James Ensor. Er is een groot aantal sculpturen te zien, veelal hommages aan beroemde kunstenaars, zoals René Magritte, Luis Buñuel, Van Gogh of Giuseppe Arcimboldo.

New York, Londen, Parijs…. en nu in Amersfoort!
Het werk van Philip Haas werd getoond in gerenommeerde Amerikaanse musea, zoals Nelson-Atkins Museum in Kansas City, Kimbell Art Museum in Fort Worth en Lincoln Center in New York. In Europa exposeerde Haas onder meer in Tate en Dulwich Picture Gallery in Londen, Centre Georges Pompidou in Parijs en in de tuinen van Versailles. De tentoonstelling in Museum Flehite betekent Haas’ debuut in Nederland.

Elke dinsdag: gratis rondleiding
Meer weten? Onze rondleider staat op dinsdagmiddag (t/m 6 juni) klaar om je mee te nemen door de verleidelijke, creatieve wereld van Philip Haas. De filmvertoningen kun je aansluitend (of vooraf) op eigen gelegenheid gaan bekijken. Meld je om 13.30 uur bij de receptie in het museum, de rondleider haalt je daar op. De rondleiding is gratis op vertoon van een geldig entreeticket.

Bruiklenen van over de hele wereld
De tentoonstelling is door Philip Haas speciaal voor Museum Flehite gemaakt; de bruiklenen komen hiervoor uit de VS, Groot-Brittannië en Frankrijk. Om die reden zijn we genoodzaakt een toeslag van € 3,- in rekening te brengen. De toegangsprijzen zijn als volgt: Volwassenen: € 16 | Kinderen t/m 18 jaar: € 0,- | Museumkaart € 3,- | CJP of studentenpas: € 9,50 | | Rembrandtpas, ICOM-kaarthouders, Leden OVF, Vrienden van het museum: € 0,-.


Details
Beginnen 8 juni 2023 H 10:00
Tot 15 juni 2023 H 21:00
Locatie Museum Flehite
Rate it
0%