play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Overige Events

Tania Kross van Curaçao tot Concertgebouw

today 22 mei 2023my_locationde Spot


Achtergrond
share close

Met haar toegankelijke benadering van klassieke muziek weet de op Curaçao geboren operazangeres Tania Kross al 25 jaar een enorm breed publiek aan zich te binden.

Voor ze naar Nederland kwam, zong ze in het bandje van haar broer, met de getalenteerde Randal Corsen op toetsen, inmiddels een gerespecteerd componist, die voor Tania de opera ‘Katibu di Shon’ componeerde. Halverwege de jaren negentig trok Tania naar Nederland en aan het conservatorium sloot ze pianist Ernst Munneke onmiddellijk in het hart. Samen met hem trad ze over de hele wereld op. Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, geeft Tania samen met haar twee beste muzikale vrienden een intiem klassiek concert met de allermooiste muziek voor zang en piano van haar lievelingscomponisten. Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.

Na deze theatertour door Nederland zal Tania Kross voor onbepaalde tijd stoppen met toeren. In de voorstelling vertelt Tania haar plannen voor de toekomst.


Details
Beginnen 22 mei 2023 H 20:00
Tot 22 mei 2023 H 23:30
Locatie de Spot
Link https://www.spotgroningen.nl/programma/tania-kross-3/
Rate it
0%