play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

  • cover play_arrow

    Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Beurs

Noordhollands Oldtimerfestival

today 9 april 2023my_locationTorenweg 44


Achtergrond
share close

Noordhollands OldtimerFestival 9 & 10 april 2023 Venhuizen

Een vleugje van vervlogen tijden kunt u tijdens de Paasdagen proeven in het Westfriese Venhuizen tijdens beide Paasdagen. Acht hallen staan bomvol met historische voertuigen uit de hele wereld met bouwjaren vanaf 1920 t/m de 80er jaren.

De opgestelde voertuigen:
In hallen is ruimte gemaakt voor een scala van honderden historische auto’s, motoren en brommers van weleer. Een tiental trucks waaronder een oer- Hollanse DAF uit 1968. Natuurlijk zijn er de beeldbepalende Amerikaanse Chevrolet, Dodge, of Pontiac Firebirds 1956. Maar ook de Duitse Mercedes, VW en bij de Opel stand staat ook een Opel fiets, Opel koelkast met nog meer attributen waar menigeen het bestaan niet vanaf weet. De Engelse Rolls-Royce Limousine 1934 zal ook bekijks treffen. Bij de motoren vele Honda en Kawasaki motoren van de Klassieke Japanse Motoren Vereniging tezamen met de Puch, Kreidler en Zundapp zijn dat slechts enkele van de vele merken die aanwezig zijn. Deze vele tweewielers staan tezamen in de hal waar een 30 tal race motoren van de 60er t/m de 80er jaren staan opgesteld. Een seperate hal waar een tiental caravans op de Retro camping te vinden zijn zullen vele herinneringen van vroeger oproepen.

BATMOBILE :
Ga eens op zoek naar de originele auto van BATMAN & ROBIN uit 1966. Deze grote zwarte slanke tijdloze bolide is één van de beroemdste en iconische auto aller tijden uit de Internationale film industrie. Na vele omzwervingen in de wereld staat hij as Paas weekend in Venhuizen. Deze oer-Batmobiel is zwart met oranje strepen met een soort dubbele vliegtuigcockpit en vleermuis vleugels op de achterzijde. Is voorzien van zwaailicht en voor 57 jaar terug “Hypermoderne “ snufjes zoals de Batphone, Batcomputer en rem parachutes.

BUGATTI :
Om elk jaar weer een nieuw item of speciale auto’s te vinden kost nog wel eens wat hoofdbrekens.
Dit jaar lag de oplossing verrassend dicht bij. We kwamen uit bij autoverzamelaar Edwin Groen. Hij is liefhebber van de historische automobiles die ooit zijn geproduceerd in het nu Franse Molsheim.

En om met de woorden van Edwin te spreken is het zonde om met Pasen model RB 35 en model RB 43 in een donkere hal te laten staan. Zo kunnen we voor de eerste maal in 38 jaar meerdere Bugatti’s tentoonstellen op ons evenement!

Beide types zijn voorzien van een 8 cilinder 2300cc en 24 kleppen lijnmotor. Type 43 was in 1929 de eerste productie auto die 160 km/u op de klok kon zetten. Type 35 is de meest succesvolle Bugatti race uitvoering . Deze bolide is extra voorzien van een compressor en heeft vele Grand Prix overwinningen op zijn naam staan. Nou daar vinden we een mooi plekje voor in de overdekte hallen.

Muziek en entertainment :
De organisatie haalt weer van alles uit de kast om er een gezellig dagje uit van te maken. In elke hal hoor je wel een bekend deuntje. Of een kraampje met oude platenspelers dan weer een zanger of een Jukebox.

Het is goed toeven op het horeca terras als tijdens de muziek van de Memory band en Ruby & Roosters de petticoats draaien van rock ‘n roll dansschool Dutch Swing Dance Cats en tussendoor André Sharon die in de stijl van Elvis en Shakin’ Stevens pure rock n’roll door de hal laat schallen.

Dagje uit voor gezin:
Alle hallen worden omzoomd door honderden meters marktkraampjes met allerlei artikelen zoals motoronderdelen /kleding /boeken en snuisterijen. Voor de kinderen is een mini kartbaan opgezet. De model club uit Den Haag geeft een demo met minitrucks op een 200m2 uitgezet parcours.

Buitenshow :
Als de weersomstandigheden het mogelijk maken is het naast de hallen op de verharde parkeerplaats een komen en gaan van bezoekers met speciale klassiekers.

Het expo-complex meet aan oppervlakte bijna 3 voetbalvelden en bevindt zich aan de Torenweg 44 in Venhuizen aan de N506 tussen HOORN en ENKHUIZEN. Volg de borden en parkeren kan pal naast het complex. Bij slechte weersomstandigheden word het verkeerscirculatie plan in werking gezet en worden de bezoekers door bussen voor de deur afgezet.
Open op beide Paasdagen van 11.00 tot 18.00 uur.
Entree slechts: 12 euro
Jeugd 13 t/m 17 maar 6 euro
kinderen t/m 12 jaar gratis
Kaarten zijn alleen verkrijgbaar aan de kassa tijdens het evenement!

Info : www.oldtimerfestival.nl of Facebook /N-H Oldtimerfestival of 0228 542500


Details
Beginnen 9 april 2023 H 11:00
Tot 10 april 2023 H 20:00
Locatie Torenweg 44
Link https://www.oldtimerfestival.nl/
Rate it
0%