play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
 • play_arrow

  4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

 • cover play_arrow

  Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

 • cover play_arrow

  Moppen Vrijdag 10 mei Remco De Reus

Stichting 4EVER49

Waar wij voor staan!

today27 november 2022 30

Achtergrond
share close

Stichting 4EVER49 voorziet een toekomst waarin de samenleving leeftijdsneutraal is, en daarmee in hoge mate een beroep doet op de capaciteiten van mensen die bezig zijn aan de tweede helft van hun leven. Deze mensen willen en kunnen een actief leven leiden. Ze blijven zich ontwikkelen en mogelijk blijven ze ook doorwerken. Deze mensen zorgen ervoor dat zij zoveel mogelijk beschikken over geestelijke als lichamelijke vitaliteit, als waren zij “jonge honden”.

Deze visie wordt niet vanzelf realiteit en daarom heeft de Stichting haar missie als volgt geformuleerd:

Het stimuleren van de kracht van de rijpere medemens die een discrepantie ervaart tussen hoe men zich voelt en het getal dat de kalender aangeeft. Mensen die weigeren zich erbij neer te leggen dat de jaren toch eens gaan tellen. Mensen die blij zijn, en juist niet boos, gefrustreerd of zuur. Mensen die positiviteit uitstralen en zeker niet de realiteit uit het oog te verliezen. Mensen die volop in het leven staan en eruit halen wat erin zit. Mensen die geloven in leeftijdsneutraliteit, voor het welzijn van zichzelf en voor het welzijn van de maatschappij.

Met een knipoog heeft de Stichting gekozen voor de naam “forever 49”, oftewel in een moderne schrijfwijze “4EVER49”. In lijn met deze naam wordt voor de mensen die zich aangesproken voelen door de missie de naam “49-ers” gehanteerd.

Op basis van de missie heeft stichting 4EVER49 voor de volgende doelen geformuleerd:

 • De maatschappij laten inzien dat er zoiets is als “de tweede helft van je leven” en daarmee de stigmatisering van het begrip “oudere” weg te werken.
 • Organisaties, bedrijven en mensen laten zien dat leeftijdsneutraliteit betekent dat je geen beleid of beslissingen baseert op iemands kalenderleeftijd.
 • Oplossen van de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt door middel van het veranderen van de perceptie van werkgevers en het optimaal benutten van de capaciteiten van 49-ers.
 • 49-ers een geestelijk fitte en blije groep mensen laten zijn die graag ook lichamelijk fit is, wat er voor zorgt dat de zorg minder wordt belast en tevens minder geld kost.
 • Mensen die eenzaamheid ervaren, problemen hebben om ontwikkelingen bij te houden, het moeilijk vinden zich te laten omscholen of om te gaan met leeftijdsdiscriminatie, helpen om 49-er te worden.
 • Platform zijn voor organisaties en vrijwilligers, personeelsleden of potentiele vrienden of gezelschapspartners, dat de weg weet naar de instanties op medisch, overheid en sociaal gebied om geestelijk en lichamelijk fit te blijven.

Geschreven door Dick Vanderzaken

Rate it
0%