play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Evenementen

Wat is er dit jaar te doen op de fiets en wandelbeurs?

today16 februari 2023 54

Achtergrond
share close

Wat is er dit jaar te doen op de fiets en wandelbeurs?

Dit jaar wordt weer een nieuwe editie van de Fiets en Wandelbeurs georganiseerd. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 februari 2023 in de Jaarbeurs in Utrecht. Je kunt er nieuw outdoor materiaal ontdekken: van wandelschoenen tot fietsen. Of je kunt nieuwe bestemmingen vinden voor je fiets- of wandelvakantie.

Fietsen testen
Je kunt er naar hartenlust fietsen testen op het enorme fietsparcours. Dit kun je doen op het parcours dat twee hallen beslaat en in totaal een lengte van 2 km heeft. Dan combineer je de E-bike Xperience met de Fiets en Wandelbeurs, die ieder een hal bezetten.

Fiets en Wandelbeurs
Je hebt de kans om vrij van de elementen om de nieuwste modellen te testen. Denk bijvoorbeeld aan reisbolides, tandems of de nieuwste E-bikes of speedpedelecs. Er is een speciale plaats voor de trekking fietsen op de Fiets en Wandelbeurs. Je vindt er fietsen van o.a. Santos Bikes, idworx en Avaghon.

De Genesis Tour De Fer is een geweldige optie in deze categorie. Het is een allround topfiets, met een solide stalen frame, duurzame banden, schijfremmen en alle praktische zaken. Het is maar een voorbeeld van de vele fietsen die je kunt uitproberen.

Alles wat je wilt weten over de nieuwste technische snufjes, zoals riemaandrijving of versnellingen kun je stellen aan de exposanten. Ze zullen je graag te woord staan.

E-bike Xperience
Bij de E-bike Xperience draait het natuurlijk om fietsen met traponderstuning. Alle grote merken zijn er met de nieuwste fietsen. Je kunt dan op het parcours testen wat je het best bevalt. Op het speciale speedpedelec parcours kun je racen zonder rekening te hoeven houden met langzaam verkeer.

Er zijn ook veel ervaringsdeskundigen die vertellen over fietsreizen. Je kunt informatie opdoen over een lange fietstocht naar bijvoorbeel Santiago de Compostela.

Themaland Duitsland
Duitsland is het themaland, vanwege de prachtige landschappen en de mogelijkheden van duurzame vakanties. Op de beurs kun je informatie vinden over routes en regio’s. Er zijn zo’n 300.000 km aan wandelpaden en 76.000 km aan fietsroutes. Dit, en nog veel meer, kun je ontdekken in het Duitse Paviljoen, waar je tevens kunt genieten van culinaire specialiteiten.

Uitverkiezing beste fiets- en wandelroutes
Ook wordt er bekend gemaakt wat de beste wandelroute van de Benelux is. Genomineerd is het Stellingenpad dat loopt van Friesland door Drenthe en dat leidt naar Overijssel. Maar ook de Heuvelrughike dat maar liefst 92 km lang is. En om niet te vergeten het Betuwepad dat bestaat uit 12 dagtochten.

Fietsroute 2023
De 3 genomineerde fietsroutes zijn:

• De kastelenroute in Denemarken

Deze route heeft een lengte van 660 km en voert je langs divers landschap. Het wegdek is geschikt voor alle soorten fietsen.

• De Eurovelo 5 in België

Dit parcours bedraagt 407 km waarbij je fiets van het westen naar het oosten van België. Je doorkruist dan Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Je komt dan uiteindelijk in prachtig heuvellandschap terecht.

• Vänerleden in Zweden

Hier leg je 640 km af rondom het Vänermeer. Je fietst door bossen en weilanden met veel grindpaden en klimmetjes.

Fotowedstrijd
Je kunt meedoen aan de fotowedstrijd en meedingen naar een mooie prijs. Het thema van dit jaar is ontmoetingen onderweg.

Geschreven door ® 4EVER49 Radio

Rate it
0%