play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
  • play_arrow

    4EVER49 RADIO De muziekstroom van je leven

  • cover play_arrow

    Gina de Boer te gast in DrieKwart Remco De Reus

Health

Waarom je bloeddruk snel kan schommelen

today17 juni 2024 38 2

Achtergrond
share close

Het is een onderwerp wat snel belangrijker gaat worden naarmate je wat voller in het leven komt te staan. Veel 49’ers hebben meer te maken met het gezond houden van hun bloeddruk, maar het kan ook gebeuren dat je bloeddruk erg schommelt en is dit per definitie ongezond?

Het is belangrijk bij het meten van je bloeddruk dat je het niet te obsessief doet, omdat dit stress kan veroorzaken die je bloeddruk weer kan verhogen. Zo kan het inderdaad soms zijn dat als je drie keer je bloeddruk meet, er een piek van 20 punten omhoog gaat.

Wanneer moet je je bloeddruk meten

Het is belangrijk om te weten waarom je je bloeddruk meet. Als de druk eenmaal goed is ingesteld, wordt aangeraden om het in de volgende situaties te meten: hoofdpijn, misselijkheid, gejaagdheid, vermoeidheid of benauwdheid, en alleen als daar geen andere verklaring voor is. De waarden schommelen gedurende de dag, dat is normaal, want de druk kan het ene moment hoger zijn dan het andere moment.

Door verstandig en met mate je bloeddruk te meten, kun je bijdragen aan je algehele gezondheid zonder onnodige stress toe te voegen. Kortom, het monitoren van je bloeddruk is belangrijk, maar doe het met mate en in de juiste context. Raadpleeg altijd een arts als je vragen hebt over je bloeddruk of gezondheid.

Geschreven door Remco De Reus

Rate it
0%